Evenimentul Zilei > Actualitate > Amenințarea vine din adâncul Pământului. Iranul îngrozește lumea!
Amenințarea vine din adâncul Pământului. Iranul îngrozește lumea!

Amenințarea vine din adâncul Pământului. Iranul îngrozește lumea!

În vreme ce susține că îmbogățește uraniu doar în scopuri medicale, regimul de la Teheran se laudă cu noile sale capacități militare.

Amenințarea iraniană vine din adâncul Pământului! Teheranul a prezentat presei o nouă bază militară.

Aceasta se află în subteran și este echipată cu rachete de croazieră și balistice. B

aza adăpostește, de asemenea, și echipamente pentru războiul electronic.
Evident, din rațiuni militare, iranienii n-au dat niciun indicii desore locul în care se află baza. S-a anunțat, totuși, că ea aparține Gărzilor Revoluției Islamice.

Amenințarea iraniană vine din adâncul Pământului

Imaginile difuzate de canalele de propagandă iraniene arată o mulțime de rachete aflate într-un depozit cu ziduri de beton.

Baza pare să aibă, însă, și sisteme de lansare mobile și o serie de sisteme electronice. Acestea par a fi folosite atât pentru a ghida rachetele, cât și pentru operațiuni de război electronic.


Expansionismul ruso-chinez, la apogeu! Cumpără o țară NATO pe bucăți!


Baza a fost inaugurată de comandantul-șef al Gărzilor, generalul Hossein Salami, și comandantul marinei GRI, contraamiralul Ali Reza Tangsiri,

Potrivit propagandei de la Teheran, noua bază sporește capacitățile marinei Gărzilor Revoluției Islamice.

Iranul ar avea acum capacitatea de a detecta semnalele electronice ale inamicului, inclusiv sistemele radar și de recunoaștere, și este capabil să le blocheze sau să le inducă în eroare.
„Ceea ce vedem astăzi este o mică parte a capacității mari de rachete în expansiune a forțelor navale ale Gardienilor Revoluției”, a subliniat comandantul GRI.

Amenințarea iraniană vine din adâncul Pământului.  Sunt numeroase astfel de baze în zona de coastă

Anul trecut, Iranul a anunțată construcția mai multor baze subterane de rachete de-a lungul coastei.

Cel puțin una dintre acestea fusese dezvăluită în noiembrie, când au circulat imaginile unui site pentru stocarea și lansarea rachetelor balistice. .

Contramiralul Tangsiri a dezvăluit într-un interviu din iulie trecut că Iranul a construit numeroase „orașe pentru rachete” descentralizate și grupuri de silozuri subterane, situate de-a lungul coastelor Golfului Oman și Golfului Persic.


Teribila profeție a generalului. “Israelul va fi lovit de 2.000 de rachete pe zi


Toate aceste baze sunt pline cu rachete anti-nave pregătite pentru lansare.

Amenințarea iraniană vine din adâncul Pământului. Rachetele iraniene amenință Golful Persic

Se pare că majoritatea rachetelor din aceste baze sunt din categoria Nasr-1, Qader, dar și noi rachete balistice de tip Fateh Mubeen, pe care Iranul le-a testat în 2018.

Nasr-1 este creditat cu o rază de acțiune de aproximativ 35 de kilometri. Potrivit Teheranului,rachetă această are capacitatea de a distruge mici nave de război.

În decembrie 2008, marina iraniană a testat cu succes versiunea Nasr-1 sol-sol în timpul fazei finale a exercițiului „Unity 87” desfășurat în apele Golfului Persic. După lansarea cu succes, pe 7 martie 2010, ministrul iranian al apărării a anunțat începerea producției în serie a rachetelor Nasr-1.

Racheta Qader are o autonomie de 200/300 de kilometri. Ea poate fi lansat de pe platforme terestre sau navale, dar și de pe aeronavele iraniene.

O versiune a Qader, în 2019, a fost lansată cu succes de pe un submarin. O navă iraniană din clasa Fateh a efectuat mai multe lansări ale acestei rachete în februarie 2019.

Este foarte probabil ca și alte sisteme de rachete să fie pregătite în bazele subterane. De pildă, racheteke Zafar și Nasir.

Potrivit propagandei iraniene, Zafar o viteză mare de croazieră, altitudine de zbor redusă, precizie ridicată și capacitate anti-bruiaj bazată pe radarului său avansat, scrie ziarul italian Il Giornale.

China suferă încă din cauza lui Trump! Vânzările chinezești s-au prăbușit!