AMENINȚARE TERORISTĂ: RISCURI de SABOTAJ pe liniile FEROVIARE din Franța

AMENINȚARE TERORISTĂ: RISCURI de SABOTAJ pe liniile FEROVIARE din Franța

Poliția și autoritățile din Franța sunt în alertă, după ce au decriptat mai multe mesaje de amenințare în care atacatorii se îndeamnă să atace și să saboteze rețeaua feroviară din vestul europei.

Conform presei franceze, serviciile de informații au detectat mesaje de amenințare teoristă, de genul „jihad de propagandă din ultimele trei luni”, chemând jihadiștii să câștige încrederea necredincioșilor „și încurajând„ lupii singuri „să provoace în Europa, deraierile, incendii de pădure sau otrăvirea alimentelor”, anunță The Sherbroke Times. Pentru prevenție, în cadrul companiei feroviare de stat din Franța, SNCF, a fost înființat un departament dedicat prevenției. De asemenea, RATP, autoritatea de transport din Paris, va crește securitatea în trenurile locale pe care le operează.

În luna iulie, site-ul expert SITE Intelligence Group a arătat deja că Daesh i-a încurajat pe soldații săi să provoace daune prin deraierea trenurilor și distrugerea conductelor de gaze sau petrol. În august, în revizuirea propagandei, Al Qaeda a menționat, de asemenea, „lupului său singuratic” organizarea de operațiuni de sabotaj a căilor ferate din Vest „prin utilizarea materialelor ușor accesibile”.

Ne puteți urmări și pe Google News