Evenimentul Zilei > Actualitate > AMENDĂ pentru MELCI. Un îndrăgostit amendat că a cules melci „publici” pe care urma să-i gătească pentru iubita sa
AMENDĂ pentru MELCI. Un îndrăgostit amendat că a cules melci „publici” pe care urma să-i gătească pentru iubita sa

AMENDĂ pentru MELCI. Un îndrăgostit amendat că a cules melci „publici” pe care urma să-i gătească pentru iubita sa

Un tânăr din Alba Iulia a fost amendat cu 500 de lei după ce a intrat ilegal în perimetrul unei instituții publice din zona Cetății Alba Carolina să adune melci pentru a-i pregăti prietenei sale o delicatesă culinară.

Tânărul a fost observat în incinta grădinii unei instituții publice din zona Cetății Alba Carolina, informează agerpres.ro. Crezând inițial că acesta a intrat cu intenția de a sustrage bunuri materiale, conducerea unității a solicitat intervenția forțelor de ordine, iar un echipaj de jandarmerie a acționat de urgență și l-a prins pe intrus. Tânărul le-a relatat jandarmilor că motivul pentru care a pătruns ilegal în perimetrul semnalizat corespunzător nu a fost acela de a fura, ci de a aduna melci.

„Conform propriilor spuse, dorea de mult să-i gătească prietenei o delicatesă culinară, iar când a trecut pe lângă gardul respectivei instituții și a văzut melcii i-a venit ideea să prepare o rețetă bazată pe aceștia. Drept urmare, a sărit gardul cu intenția de a-i culege, dar a fost oprit de jandarmi înainte de a-și pune în aplicare planul”, se menționează sursa în comunicatul IJP Alba, transmis de Agerpres.

Jandarmii i-au explicat tânărului că fapta sa constituie contravenție și, în conformitate cu prevederile legale, pentru „pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile ( … ) instituțiilor publice” a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 500 de lei.