Evenimentul Zilei > Social > AMENDĂ COLOSALĂ pentru un șofer ROMÂN de tir. Are de plătit ZECI DE MII DE EURO
AMENDĂ COLOSALĂ pentru un șofer ROMÂN de tir. Are de plătit ZECI DE MII DE EURO

AMENDĂ COLOSALĂ pentru un șofer ROMÂN de tir. Are de plătit ZECI DE MII DE EURO

Amendă de 60 de mii de euro. Cu asta s-a ales cu un șofer român de tir care nu a respectat timpii de odihnă și de condus când se afla în Danemarca.

Un şofer român de TIR a fost amendat cu 60 de mii de euro în Danemarca, după ce a comis aceeaşi infracţiune două zile la rând.

Bărbatul a primit iniţial o amendă de 47 de mii de euro după ce polilţiştii rutieri au descoperit că tahograful nu înregistra corespunzător timpii de odihnă şi de condus.

În data de 2 mai, șoferul de naționalitate română a fost oprit în trafic în orașul Vojens, acolo unde polițiștii au descoperit că tahograful nu înregistra corespunzător timpii de odihnă şi de condus, astfel acestuia i-a fost suspendat permisul, i s-a pus sechestru pe camion și a primit o amendă de 349.000 de coroane daneze, echivalentul a peste 45.000 de euro.

A doua zi, același șofer a fost surprins de polițiști la volanul altui camion, de data aceasta în orașul danez Padborg. Amenda primită de această dată a fost de 100.000 de coroane daneze, echivalentul a peste 13.000 de euro, scrie jv.dk.

În total, românul trebuie să achite autorităților daneze o amendă de peste 60.000 de euro, iar camioanele acestuia vor fi ținute sub sechestru până când suma de bani va fi achitată integral.