Evenimentul Zilei > Monden > Amendă colosală pentru ProTV. Ce „serial-minune” a comis gafa supremă?
Amendă colosală pentru ProTV. Ce „serial-minune” a comis gafa supremă?

Amendă colosală pentru ProTV. Ce „serial-minune” a comis gafa supremă?

Postul de televiziune ProTV a fost amendat de CNA pentru scene extrem de violentă și sensibile pentru marele public.

CNA a amendat postul ProTV pentru scenele de tortură din serialul Vlad. În aceste scene apare și un scaun electric ceea ce celor de CNA li se pare inadmisibil, scrie Cancan.

Sancțiunea a fost propusă de Radu Herjeu și a trecut cu șase voturi, de la Monica Gubernat, Radu Călin Cristea, Nicolae Bălașa, Orsolya Borsos și Ramona Sorescu.

„Consider că este un derapaj. Înteleg că la 12 ani și o zi e perfect ca un copil să asiste la astfel de scene. Probabil nu știți ce se întâmplă cu un om ud care primește șocuri electrice. Nu, n-ar trebui ca la 12 ani să fii expus la așa ceva, la 15 ani.

Trebuie luată în calcul și recidiva (serialul a mai fost amendat în trecut pentru niște scena de viol). De asemenea, trebuie luată în calcul audiența. Impactul unor astfel de scene, chiar și 80 de secunde, este foarte mare”, a spus Herjeu.

Roxana Popescu, de la Pro TV: „Vlad este un serial de ficțiune și are marcajul 12. Din punctul nostru de vedere nu sunt vizibile momentele de tortură, ci reacțiile personajelor”.