Evenimentul Zilei > International > Ambasadorul UE în Israel a făcut un gest CONTROVERSAT. Diplomatul şi-a pus BOTNIŢĂ, exact ca în filmul „Tăcerea Mieilor” | VIDEO
Ambasadorul UE în Israel a făcut un gest CONTROVERSAT. Diplomatul şi-a pus BOTNIŢĂ, exact ca în filmul „Tăcerea Mieilor” | VIDEO

Ambasadorul UE în Israel a făcut un gest CONTROVERSAT. Diplomatul şi-a pus BOTNIŢĂ, exact ca în filmul „Tăcerea Mieilor” | VIDEO

Imagini șocante cu un diplomat! Lars Faborg-Andersen, ambasadorul Uniunii Europene în Israel, a apărut pe o reţea de socializare purtând pe față o botniță, exact ca în filmul "Tăcerea mieilor". Israelul a condamnat imaginile care au fost postate de un grup de apărare a coloniștilor.

Imaginile, publicate pe Facebook de Forumul de la periferia Ierusalimului, îl infatiseaza pe ambasadorul Lars Faborg-Andersen, cu botniță pe faţă, sub titlul "Trebuie să-l potolim pe Andersen". 

Masca este asemănătoare cu cea purtată de ucigașul în serie Hannibal Lecter în filmul "Tăcerea mieilor". 

Grupul cere ca ajutorul european pentru taberele de beduini la nord de Ierusalim și Marea Moartă să înceteze. Israelul consideră insa ilegale aceste construcții. 

Cei de la Forumul de la periferia Ierusalimului susţin că ambasadorul Andersen sabotează suveranitatea şi încalcă legile israeliene. Militanţii îl acuză pe diplomat că se află în spatele construcției ilegale de-a lungul autostrăzii 1, cu scopul de a crea o continuitate teritorială pentru un viitor stat terorist. 

Directorul general al Ministerului de Externe israelian a condamnat tratamentul lipsit de respect față de ambasadorul Uniunii Europene.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.