Ambasadorul SUA la Damasc se reîntoarce în Siria

Ambasadorul SUA la Damasc se reîntoarce în Siria

Ambasadorul SUA în Siria, Robert Ford, se reîntoarce astăzi la Damasc, a anunţat un responsabil american citat de Reuters.

Robert Ford părăsise capitala siriană la finele lunii octombrie, de teama ameninţărilor la adresa securităţii sale. Ambasadorul SUA a provocat nemulţumirea autorităţilor de la Damasc pentru că şi-a manifestat solidaritatea cu cei care protestează de luni de zile faţă de regimul Bashar al-Assad. Într-un interviu, Ford afirmase că Assad a pierdut sprijin în rândul unor elemente cheie din Siria şi că incită la violenţă prin intensificarea represiunii împotriva militanţilor pro-democraţie.

Regimul Assad, confruntat de la jumătatea lunii martie cu o mişcare de contestare fără precedent, nu recunoaşte amploarea protestelor şi acuză ''bandele armate'' de comiterea unor asasinate pentru a destabiliza ţara.

"Robert Ford şi-a încheiat consultările la Washington şi se întoarce la Damasc în această ţară", a declarat un înalt responsabil al Departamentului de Stat la Geneva.

Iniţial, Ford urma să revină la post până la 24 noiembrie, înainte de weekend-ul de Ziua recunoştinţei din SUA, dar Departamentul de Stat a amânat acest moment, pe motiv că represaliile în Siria continuă.

Ne puteți urmări și pe Google News