Evenimentul Zilei > International > Ambasadorul american în Israel: planul unui atac militar împotriva Iranului este gata
Ambasadorul american în Israel: planul unui atac militar împotriva Iranului este gata

Ambasadorul american în Israel: planul unui atac militar împotriva Iranului este gata

Planurile Statelor Unite ale Americii sunt “gata" în cazul în care vor fi nevoite să recurgă la opţiunea militară pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară, a declarat ambasadorul SUA în Israel, Daniel Shapiro.

“Ar fi de preferat ca această problemă să fie rezolvată pe cale diplomatică prin presiuni (asupra Teheranului) mai degrabă decât prin folosirea forţei militare", a afirmat Daniel Shapiro, citat de cotidianul israelian Makor Rishon, preluat de AFP, în cadrul unei reuniuni săptămâna aceasta a unor avocaţi israelieni.

“Dar asta nu înseamnă că această opţiune nu este pe deplin disponibilă. Nu numai că este disponibilă, dar este gata. Planificarea necesară a fost făcută pentru a ne asigura că totul este gata", a insistat el.

În martie, preşedintele american Barack Obama a declarat, în timpul unei vizite la Washington a premierului israelian Benjamin Netanyahu, că opţiunea militar nu este luată în calcul în viitorul apropiat, dând asigurări că efectul sancţiunilor împotriva Teheranului se face simţit.

Politica administraţiei Barack Obama “este clară: vom împiedica Iranul să se doteze cu o armă nucleară, prin toate mijloacele necesare", a afirmat cu toate acestea la 8 mai vicepreşedintele Joe Biden.

Teheranul împreună cu grupul 5+1 (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania) urmează să-şi reia la 23 mai la Bagdad discuţiile privind programul nuclear iranian.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: