Evenimentul Zilei > Politica > Ambasadorul SUA , discuţii cu premierul interimar
Ambasadorul SUA , discuţii cu premierul interimar

Ambasadorul SUA , discuţii cu premierul interimar

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a fost vineri la Palatul Victoria unde a discutat cu premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, timp de aproximativ 30 de minute. Şeful reprezentanţei diplomatice americane a fost însoţit de adjunctul misiunii SUA la Bucureşti, Dean Thompson.
Ambasadorul Klemm a transmis că este nerăbdător să colaboreze "cu preşedintele Iohannis, cu prim-ministrul interimar, Sorin Cîmpeanu, şi cu Guvernul interimar în domeniile prioritare comune". 
 
"În definitiv, relaţia SUA-România este puternică datorită valorilor noastre democratice comune, angajamentului nostru faţă de securitatea colectivă a cetăţenilor noştri şi dorinţa noastră de a asigura prosperitatea comună a ambelor noastre ţări", mai preciza Hans Klemm. 
 
Totodată, acesta îi încuraja pe români să continue să se implice în procesul civic. 
 
"Ultimele zile au fost atât dinamice, cât şi foarte emoţionante. Transmitem din nou condoleanţe pentru decesele tragice din data de 30 octombrie şi din zilele care au urmat. Aplaudăm exercitarea paşnică a libertăţii de exprimare şi întrunire şi îi încurajăm pe toţi românii să rămână implicaţi în procesul civic", se mai arăta în declaraţia de presă a ambasadorului american la Bucureşti.