Distinșii oaspeți au fost întâmpinați, sâmbătă, 11 iunie, cu pâine și sare la Cetatea Neamțului de către  de oficialități locale. După vizita de la cetate, ambasadorul SUA a ajuns și la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Vânători.

Spre seară diplomatul american , împreună cu echipa sa s-a deplasat la Pensiunea „Pădurea de Smarald” din Agapia, pentru a lua masa, iar noaptea a dormit la Vila Q. Duminică, diplomatul american  a plecat spre București.

Despre această vizită a ambasadorului SUA în Ținutul Zimbrului directorul Parcului Natural Vânători Sebastian Cătănoiu face o comparație cu vizitele prințului Charles în comuna Viscri din Transilvania, vizite în urma cărora Transilvania a beneficiat de o publicitate la nivel internațional: „Parcul Natural Vânători , această zonă mai exact este propusă ca o destinație ecoturistică. Noi, implementăm deja un proiect denumit Ecoturism în Ținutul Zimbrului și care este finanțat de Fundația Româno-Americană , o fundație creată în anii ’90, în România. În acest an board-ul acestei fundații s-a ținut în Parcul Natural Vânători, mai exact în Ținutul Zimbrului. La aceată întâlnire a participat și Ambasadorul SUA , împreună cu soția domniei sale.

După o vizită la Cetatea Neamțului, sâmbătă după-amiază toată delegația a venit la Parcul Natural Vânători, unde a avut loc o scurtă prezentare a perspectivelor de dezvoltare a zonei din punct de vedere a ecoturismului. Este o vizită de bun augur. În prezentarea mea, chiar am făcut o legătură cu prima vizită a prințului Charles în Transilvania în anul 1998 și în mai puțin de 10 ani, când prințul a vizitat an de an Viscri și în general zona Transilvaniei , iar acum în 2016 site-ul Lonely Planet a recomandat turiștilor din întrega lume Transilvania ca top destinație turism în acest an. De aceea, dacă merităm și dacă și dânșii consideră, zona Târgu-Neamț, Ținutul Zimbrului ar putea avea aceeași publicitate pe care a avut-o prințul Charles pentru Transilvania și în special pentru Viscri. Poate, o a doua vizită a domnului ambasador în Ținutul Zimbrului ar putea îndrepta ochii lumii spre zona noastră. A treia vizită ar fi deja o confirmare a unui succes turistic”, a declarat, pentru Mesagerul de Neamț, Sebastian Cătănoiu directorul Parcului Natural Vânători.

Te-ar putea interesa și: