„Și noi aici, în ambasadă, fiecare la biroul geamului, biroul locuinței, ieșim și aplaudăm și avem un gând pentru românii din sistemul medical francez. Dar nu numai pentru ei. Avem 10.000 de medici și asistente care lucrează în Franța(…) Speranța trebuie să o păstrăm. Din fericire, dacă te uiți la cifre vezi că există motive de speranță(…)

Francezii se gândesc la perioada post-izolare. Dar spuneați de medicii români. Nu sunt numai ei. Avem români peste tot. La brutăria din colț, avem o româncă, o cheamă Mihaela. La farmacia de la 300 de metri de aici este o româncă, o cheamă Loredana. Sunt oameni care fac ca Franța să continue. Să funcționeze. Și ei, și românii fac ca Franța să funcționeze într-o perioadă extrem de dificilă”, a spus Luca Niculescu, la Antena 3.

El a mai explicat că statul francez pune accentul pe sprijinea celor care și-au pierdut locurile de muncă, oferindu-le 85% din salariul net.

„Sunt zece milioane de șomeri. Un salariat din doi e șomer. Statul francez e gata să cheltuie 115 milioane de euro pentru sprijinea economiei: firme mari, mici, profesii liberale. După, vor fi aplicate măsuri croite pe măsura comunității, orașului, comunei, pentru că acum toată Franța e în izolare, dar nu toată va ieși deodată. Vor fi 17 șantiere, pe care premierul francez urmează să le anunțe(….) E dorință din partea oamenilor să vină la lucru”, a adăugat ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.