Evenimentul Zilei > Politica > Ambasadorul Britanic la București, Paul Brummell: “Aplaud faptul că Ordonanța 13 a fost retrasă”
Ambasadorul Britanic la București, Paul Brummell: “Aplaud faptul că Ordonanța 13 a fost retrasă”

Ambasadorul Britanic la București, Paul Brummell: “Aplaud faptul că Ordonanța 13 a fost retrasă”

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București, apreciază faptul că Ordonanța 13, care ar fi modificat codurile penale, a fost retrasă atât de Guvern cât și de Parlamentul României. Diplomatul britanic a admis că fenomenul corupției este o problemă globală, nu se înregistrează numai în România sau Marea Britanie însă legile anticorupție trebuie întocmite cu consultare publică, în mod transparent.

În opinia ambasadorului Paul Brummell, protestele anticorupție ale românilor sunt legale. “Cred că fiecare are dreptul de a protesta, face parte din democrație. Bineînțeles,este la latitudinea Guvernului și a Parlamentului, ales democratic, să decidă legislația conform Constituției”, a declarat,pentru EVZ, diplomatul britanic. Domnul Brummell crede că Ordonanța 13 ar fi putut să fie mai transparentă și să fi fost întocmită cu consultarea publică. “Am avut impresia că ar fi restricționat scopul infracțiunii de corupție. De aceea, am aplaudat faptul că guvernul a restras Ordonanța 13”, a punctat ambasadorul Paul Brummell. 

Și în Marea Britanie există corupție la nivel înalt, și nu numai, potrivit ambasadorului  Britanic la București, Paul Brummell. “În fiecare țară există corupție și de aceea guvernul Marii Britanii a organizat, anul trecut, un summit anticorupție la Londra cu participarea României. Cu toții au subliniat că fenomenul corupției este o problemă globală, nu numai pentru România sau pentru Marea Britanie”. 

Ambasada Marii Britanii la București împreună cu Camera de Comerţ Constanţa și Camera de Comerț Britanică Română au organizat, astăzi, la Constanța, un seminar de prezentare a ofertei de export a Marii Britanii. “Votul Brexit a însemnat că plecăm din Uniunea Europeană dar nu și din Europa. Vrem să dezvoltăm legăturile comerciale cu România, iar Constanța a fost întotdeauna un pol de atracție pentru comerțul britanic”, a spus ambasadorul Brummell.  Ambasada le-a prezentat oamenilor de afaceri constănțeni portalul de business Great.gov.uk, lansat de guvernul britanic, o platformă digitală care unește tot suportul guvernamental comercial și internațional britanic pentru a promova comerțul, investițiile, educația și turismul.