Prezent duminica, la “Dupa 20 de ani”, emisiune difuzata de Pro Tv incepand cu ora 10:00, ambasadorul Marii Britanii are “un avantaj important pe piata digitala”, insa “oportunitatile care sunt in Romania nu sunt atat de bine intelese in Marea Britanie”. Desi firmele britanice nu au o prezenta atat de consistenta in mediul de afaceri romanesc, Martin Harris s-a declarat multumit de relatiile economice romano-britanice, care in ultimii ani au avut o rata de crestere constanta, de 16% pe an.

Ambasadorul Marii Britanii, care in luna august va parasi Romania pentru a merge la Moscova, va fi inlocuit de  Paul Brummell, un diplomat cu o carieră de peste 15 ani, în prezent Înalt Reprezentant al Marii Britanii în Barbados şi Estul Caraibelor. “Ii voi recomanda sa invete limba romana la Iasi”, a spus diplomatul britanic.

Cat priveste situatia din Ucraina, Martin Harris e de parere ca “NATO a demonstrate ca are o pozitie ferma”. “E o situatie periculoasa”, a mai spus acesta, referindu-se la prezenta trupelor rusedti la granita Ucrainei. Solutia pe care se mizeaza insa in acest moment “este una diplomatica”, spune Harris. In ceea ce priveste Republica Moldova, reprezentantul Marii Britanii la Bucuresti e convins ca se poate baza “pe sprijinul ferm al Uniunii Europene”.

 “Acesti ani reprezinta perioada cea mai interesanta si frumoasa din cariera mea!”, a marturisit diplomatul britanic, care a spus ca isi va petrece ultima vacanta, de Paste, la munte, impreuna cu sotia si cei trei copii ai sai. Ambasadorul britanic a ales sa-si exprime dorintele pe care le are pe viitor pentru Romania intr-un mod lyric, astfel ca telespectatorii Pro Tv l-au putut auzi pe  scotianul Martin Harris recitand versuri din Eminescu, duminica, la “Dupa 20 de ani”.