Evenimentul Zilei > Social > Ambasadorul maghiar la Bucureşti, convocat la MAE
Ambasadorul maghiar la Bucureşti, convocat la MAE

Ambasadorul maghiar la Bucureşti, convocat la MAE

Ministerul Afacerilor Externe l-a chemat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti, pentru a discuta despre vizita preşedintelui Ungariei la Târgu Mureş, cu ocazia sărbătoririi zilei maghiarilor de pretutindeni.

Ambasadorul ungar la Bucureşti a fost convocat de Ministerul român de Externe, unde i s-a spus că România era îngrijorată că vizita preşedintelui Laszlo Solyom în Ţinutul Secuiesc "nu va trimite un semnal care să fie în conformitate cu parteneriatul strategic dintre cele două ţări", relatează Mediafax.

Ca răspuns, ambasadorul a precizat că numai opoziţia României faţă de această vizită este cea care a trimis un mesaj ce contrazice parteneriatul strategic.

"Vizita preşedintelui Solyom Laszlo, programată pentru după-amiaza zilei de duminică, în România, în Secuime, a fost devansată pentru după-masa zilei de sâmbătă. Schimbarea datei a fost necesară pentru că autorităţile aeronautice au retras permisiunea de aterizare la Târgu Mureş", a fost anunţat pe site-ul instituţiei prezidenţiale a Ungariei.