Ambasadorul american la Moscova se retrage din post după doar doi ani

Ambasadorul american la Moscova se retrage din post după doar doi ani

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Moscova, Michael McFaul, al cărui mandat a fost marcat de numeroase neînţelegeri cu autorităţile ruse, a anunţat astăzi că va părăsi Rusia la sfârşitul lunii februarie, la doar doi ani de la preluarea funcţiei.

“La scurt timp după Jocurile Olimpice, intenţionez să mă întorc la familia mea în California. După mai mult de cinci ani în slujba administraţiei preşedintelui Obama, este timpul să mă întorc acasă", a scris Michael McFaul pe blogul său, preluat de AFP.

Diplomatul a explicat că soţia şi cei doi fii ai săi s-au mutat deja în vara anului trecut în California. “După şapte luni în care am fost departe, doresc doar să-mi regăsesc familia", a adăugat el.

Michael McFaul şi-a preluat mandatul în Rusia în ianuarie 2012, după ce a lucrat în administraţia preşedintelui Barack Obama la Washington timp de trei ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

De câteva luni au existat zvonuri despre plecarea sa, în contextul relaţiilor tensionate dintre Statele Unite şi Rusia, mai ales după ce Edward Snowden, sursa dezvăluirilor privind programul mondial de interceptare operat de SUA, a primit azil politic în Rusia.