Evenimentul Zilei > International > Ambasada SUA avertizează cetățenii americani în legătură cu un posibil ATAC într-un MALL
Ambasada SUA avertizează cetățenii americani în legătură cu un posibil ATAC într-un MALL

Ambasada SUA avertizează cetățenii americani în legătură cu un posibil ATAC într-un MALL

Ambasada SUA în Tunisia a avertizat cetățenii americani să evite azi un cunoscut mall din capitala Tunis din cauza unei amenințări privind un posibil atac militant în această locație.

Tunisia se află în stare de urgență după un atac sinucigaș comis luna trecută într-un autobuz care transporta membri ai securității prezidențiale, în plin centrul Tunisului, provocând moartea a 12 dintre ei, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic deja responsabilă pentru două atacuri majore în acest an. Primul dintre acestea s-a soldat cu 22 de morți în martie la muzeul Bardo din Tunis, în timp ce al doilea, comis în iunie, în stațiunea Sousse, a provocat moartea a 38 de turiști, amintește Reuters.

Într-un comunicat emis sâmbătă seara, ambasada SUA i-a sfătuit pe cetățenii americani să evite duminică Tunisia Mall, situat în zona Berges du Lac din capitală, deoarece informații primite indică posibilitatea unui atac terorist.

Tunisia a devenit o țintă pentru militanți după ce a fost lăudată ca fiind un simbol al schimbărilor democratice în regiune după revoluția din 2011 care a condus la înlăturarea președintelui Zine Abidine Ben Ali.