Tunisia se află în stare de urgență după un atac sinucigaș comis luna trecută într-un autobuz care transporta membri ai securității prezidențiale, în plin centrul Tunisului, provocând moartea a 12 dintre ei, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic deja responsabilă pentru două atacuri majore în acest an. Primul dintre acestea s-a soldat cu 22 de morți în martie la muzeul Bardo din Tunis, în timp ce al doilea, comis în iunie, în stațiunea Sousse, a provocat moartea a 38 de turiști, amintește Reuters.

Într-un comunicat emis sâmbătă seara, ambasada SUA i-a sfătuit pe cetățenii americani să evite duminică Tunisia Mall, situat în zona Berges du Lac din capitală, deoarece informații primite indică posibilitatea unui atac terorist.

Tunisia a devenit o țintă pentru militanți după ce a fost lăudată ca fiind un simbol al schimbărilor democratice în regiune după revoluția din 2011 care a condus la înlăturarea președintelui Zine Abidine Ben Ali.