Evenimentul Zilei > Politica > Ambasada din Londra în vizorul lui Aurescu. Verificări pe o tranzacție controversată
Ambasada din Londra în vizorul lui Aurescu. Verificări pe o tranzacție controversată

Ambasada din Londra în vizorul lui Aurescu. Verificări pe o tranzacție controversată

Ministerul Afacerilor Externe a demarat o serie de verificări la Ambasada din Londra pentru a vedea modul în care a fost gestionată rezilerea contractului de locațiune pentru reședința ambasadorului României în Marea Britanie, Dan Mihalache. Cercetările vor fi făcute la solicitarea ministrului Bogdan Aurescu.

Ministerul de Externe a arătat, într-un răspuns către HotNews, că Ambasada din Londra este parte într-un litigiu în curs pentru o presupusă încălcare a unui contract de locațiune privind reședința ambasadorului.

„De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că, din dispoziția ministrului afacerilor externe, a fost deja demarată o verificare a modului în care a fost gestionată rezilierea contractului de locațiune, verificare care este în curs de desfășurare”, se arată în răspuns.

Ambasada României la Londra are de plătit suma de 73.270 de lire sterline, care reprezintă arierate din chiria datorată pentru imobilul folosit ca reședință a ambasadorului în perioada aprilie 2008-aprilie 2019. O instanță britanică s-a pronunțat în acest sens la finalul anului trecut, conform The Times. Restanțele totale se ridică la peste 75.000 de lire sterline, chiria lunară fiind de 12.000 de lire sterline, conform sursei citate.

Ambasadorul Dan Mihalache a declarat în legătură cu acest lucru că este un litigiu commercial cu proprietarul.

„Înainte cu trei luni, conform contractului, noi l-am notificat că nu dorim să ducem acel contract până la capăt și el consideră că noi ar trebui să-i plătim toate cele nouă luni rămase, în timp ce noi am plătit până la data la care am plecat din imobilul respectiv, în prealabil notificându-l cu trei luni”, a declarat ambasadorul Dan Mihalache.

Ambasadorul a precizat că proprietarul imobilului ar fi gajat cu contractul încheiat cu ambasada un împrumut bancar, iar acum încearcă să își rezolve problemele care vin din împrumut.

„Avem dovezi cum a scos imobilul pe piață. N-am niciun fel de apăsare, dar nici nu vreau să fiu luat de fraier de omul ăsta”, a mai spus ambsadorul României la Londra.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: