Programul este finanţat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2016-2017. Participarea la programul FLEX este gratuită.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. În cei 24 de ani de la înfiinţarea sa, a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia şi Asia Centrală.

Programul presupune un an întreg de studiu pentru liceeni în SUA. Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între Statele Unite şi ţările din regiunile în care programul funcţionează. Liceenii vor învăţa mai multe despre Statele Unite şi le vor vorbi  americanilor despre ţările lor de origine.

În 2016-2017, aproximativ 800 de liceeni vor învăţa în S.U.A. în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană şi va studia într-un liceu american.

Criterii de eligibilitate:

Competiţia este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

– au cetăţenie română;

– sunt născuţi între 1 ianuarie 1999 şi 15 iulie 2001;

– sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;

– studiază engleza în liceu;

– îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza S.U.A. şi nu au stat în S.U.A. mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Elevii interesaţi sunt invitaţi să-şi depună candidatura online, până pe 16 octombrie, 2015 la https://ais.americancouncils.org/flex.