Evenimentul Zilei > Actualitate > Am pierdut corida cu Spania și nu mergem la baraj
Am pierdut corida cu Spania și nu mergem la baraj

Am pierdut corida cu Spania și nu mergem la baraj

Naționala de Cupa Davis a României n-a reușit să răstoarne calculele și a fost învinsă de Spania (scor 4-1), în cadrul întâlnirii ce s-a desfășurat, în weekend, la Cluj.

 

Începutul a fost descurajant

„Tricolorii” au debutat cu stângul, și la finalul primei zile s-au văzut conduși cu scorul de 0-2. În prima partidă, Marius Copil (163 ATP) a fost învins de Feliciano Lopez (20 ATP), scor 6-7 (4), 7-5, 4-6, 6-3, 3-6. Apoi, Adrian Ungur (185 ATP) a cedat în fața lui Roberto Bautista Agut (15 ATP), scor 3-6, 2-6, 1-6.

Marius Copil s-a accidentat

Sâmbătă, cuplul Horia Tecău / Florin Mergea a menținut întâlnirea în viață, pentru că s-a impus la dublu, în disputa cu perechea Feliciano Lopez / Marc Lopez, în cinci seturi, scor 3-6, 6-1,1-6, 7-5, 6-3.

Ieri, „tricolorii” au avut și ghinion. Marius Copil a acuzat dureri la abdomen, iar Andrei Pavel, căpitanul nejucător, a decis să-l arunce în luptă pe Florin Mergea.

Un excelent jucător de dublu, „tricolorul” nu i-a putut face față lui Bautista Agut și a cedat în trei seturi, scor 4-6, 3-6, 2-6. În ultima confruntare, care n-a mai avut miză, Pablo Carreno Busta l-a învins pe Adrian Ungur cu scorul de 6-3, 7-6(5). Astfel, ibericii s-au impus fără mari emoții și urmează să dispute un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială. Românii vor evolua în primul tur al Grupei I valorice, zona Europa / Africa.