Evenimentul Zilei > Actualitate > „Am luat perna şi l-am sufocat”. Înfiorătorul caz al jurnalistului BBC care şi-a omorât iubitul | VIDEO
„Am luat perna şi l-am sufocat”. Înfiorătorul caz al jurnalistului BBC care şi-a omorât iubitul | VIDEO

„Am luat perna şi l-am sufocat”. Înfiorătorul caz al jurnalistului BBC care şi-a omorât iubitul | VIDEO

"Am ucis, odată, pe cineva... Nu în această regiune, East Midlands, dar nici prea departe de aici. Era un băiat tânăr, fusese iubitul meu şi avea SIDA", îşi începe povestea jurnalistul BBC Ray Gosling.

Un caz cutremurător,pe care presa engleză îl consideră singular şi la fel de cutremurător, chiar dacă s-a petrecut în 2010. „Este vorba despre crimă sau despre sinucidere asistată?", a adresat The Guardian întrebarea atât specialiştilor, cât şi opiniei publice.
Nu regretă fapta
Autor a sute de documentare, unele distinse cu premii, Ray Gosling avea să îşi dezvăluie înfiorătorul secret într-un film pe tema bătrâneţii şi a morţii. "Într-o după amiază fierbinte la spital, doctorii au spus că nu mai pot face nimic, iar el avea dureri groaznice. Le-am spus doctorilor să mă lase puţin cu el şi au plecat. Am luat perna şi l-am sufocat", a mărturisit jurnalistul. Gosling a mai spus că nu regretă fapta sa, deşi i-a adus o mare suferinţă: "Am făcut ceea ce trebuia să fac. Aveam un pact, o înţelegere. Dacă durerile deveneau insuportabile, puteam să fac orice şi am acceptat. E un lucru groaznic, să ştii ce ai de făcut! Când vezi atâta durere…Sper să nu i se întâmple nimănui… dar eu eram acolo, am văzut şi e groaznic. Te sfâşie! Te rupe în bucăţi! Ce să faci? Să-l laşi să trăiască suferind aşa tare? Ce faci?".
Ar fi mândru
Presa a comentat că factorii care au contribuit la săvârşirea crimei o pot încadra la crimă cu premeditare sau sinucidere asistată, dar fiecare caz în parte este tratat diferit în Anglia, în funcţie de circumstanţe.Poliţia din Nottinghamshire (centrul Angliei) l-a arestat pe jurnalist în 2010. Gosling a primit o sentinţă de 90 de zile închisoare cu suspendare.La un moment dat a spus că nu ar fi asistat la moartea tânărului şi că a declarat tot ce a declarat luat de val. „Dar ce nu spune omul ca să scape de închisoare”, au subliniat tabloidele britanice. Potrivit BBC, de fapt Ray Gosling nu consideră nici în prezent fapta sa o crimă şi crede că acest lucru l-ar face mândru pe iubitul său: "Dacă s-ar uita în jos la mine ar fi mândru că am făcut- o şi că am spus altor oameni".
<iframe width="630" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/YKFehQYOEV0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: