Alţi doi români, judecaţi în cazul "Mailat"

Alţi doi români, judecaţi în cazul "Mailat"

Autorităţile italiene au decis astăzi trimiterea în judecată a lui Radu Părvu şi a lui Dorin Obedea, aceştia fiind acuzaţi că au găsit şi apoi au vândut telefonul mobil al Giovannei Reggiani, italianca ucisă, în octombrie 2007, de Nicolae Romulus Mailat, relatează agenţia APCOM.

Primele audieri în caul lor vor avea loc la începutul lunii iunie.

"Cei doi sunt acuzaţi de tăinuire pentru că, de comun acord, în scopul obţinerii unui profit necinstit, ştiind că este un bun furat, au primit şi, respectiv, au achiziţionat, telefonul mobil al Giovannei Reggiani", a anunţat procurorul.

În plus, autorităţile au precizat că "Dorin Obedea este acuzat şi de favorizarea infractorului, pentru că, după tâlhărie şi crimă, a acceptat să primească geanta sustrasă de Mailat, ascunzând-o în baraca acestuia, ajutând astfel la comiterea infracţiunii şi la obţinerea profitului".

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit reconstituirii, Dorin Obedea i-a vândut ulterior telefonul lui Radu Pîrvu, pentru zece euro. Aparatul a fost recuperat în România.

Mailat, 29 de ani de închisoare

Nicolae Romulus Mailat este acuzat că a agresat-o, la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, pe italianca Giovanna Reggiani, în apropierea staţiei de metrou Tor di Quinto din Roma. Potrivit procurorilor, românul a bătut-o, jefuit-o şi violat-o pe italiancă, după care a abandonat-o într-un şanţ.

Femeia a murit la scurt timp după ce a fost internată în stare gravă.

“Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat cu Giovanna Reggiani, dar eu nu am făcut decât să îi smulg geanta”, a declarat Mailat avocatului său, la scurt timp după ce a fost reţinut.

Incidentul a amplificat discuţiile privind infracţiunile săvârşite de imigranţii români şi a determinat autorităţile italiene să ia măsuri fără precedent împotriva acestora.

Nicolae Romulus Mailat, găsit vinovat de uciderea, tâlharirea şi agresarea sexuală a italiencei Giovanna Reggiani, a fost condamnat la 29 de ani de detenţie.

Citiţi toată povestea uciderii Giovannei Reggiani, despre modul în care a fost oglindită în presă, despre reacţia autorităţilor italiene şi răspunsul românilor din Peninsulă.

CITIŢI ŞI:  Avocatul lui Mailat: „Dacă a ucis-o, înseamnă că n-a atins-o“                    Avocatul lui Mailat: „Fără şanse să scape“