Unii dintre cei care susţin acest lucru, comentează că principalele motive pentru care Elvis şi-ar fi putut înscena moartea în august 1977 ar fi ori colaborarea cu FBI-ul împotriva Mafiei, ori intenţia de a-li salva cariera aflată în declin. Dar lucrurile sunt departe de a se opri aici.   
O replică
La 16 august 1977, Elvis Presley, 42 de ani, se stingea în urma unui infarct cauzat de o supradoză de medicamente. Nici nu se stinses bine din viaţă, că a şi început să circule oscută este teroria conform căreia Elvis nu ar fi murit, ci s-ar fi ascuns sub o altă identitate. Susţinătorii acestui scenariu au declarat că ceea ce au văzut în sicriu nu a fost corpul lui Elvis.
Mulţi au declarat atunci presei aflată în căutare de senzaţional, că în sicriu afla o replică a lui Elvis, iar artistul a fugit în altă ţară. Sicriul lui Elvis a trebuit să fie cărat la ceremonia funerară de numeroase persoane, deoarece cântărea peste 400 de kilograme. Cei care au asistat la înmormîntare au mărturisit că sicriul părea să emane un aer rece în jurul său. Teoriile ulterioare speculau faptul că un aparat de aer condiţionat a fost introdus în coşciug pentru ca trupul făcut din ceară după fizionomia lui Elvis să poată fi păstrat rece.
Pe piatra mormântului
A circulat chiar şi “varianta” că o fostă iubită a lui Elvis ar fi primit a doua zi după înmormîntare un trandafir roşu, cu o notă semnată “El Lancelot“. Numele ei de alint pentru fostul său iubit, nume pe care ea afirma că nu îl ştia nimeni în afară de ei doi.
Conform supoziţiilor, Elvis tocmai pierduse 10 milioane de dolari dintr-o afacere imobiliară în care era implicată şi Mafia. În schimbul informaţiilor oferite justiţiei americane, lui Elvis i s-ar fi oferit o nouă identitate şi implicit o nouă viaţă. Cei care s-au ocupat îndeaproape de acest subiect subliniază că mormântul lui Elvis de fapt chiar indică faptul că nu a murit!
“Numele lui Elvis este inscripţionat greşit pe piatra funerară. Numele întreg este Elvis Aron Presley, dar, pe piatra mormîntului său, Aron este scris cu doi de a. Tatăl starului nu ar fi permis să se întîmple aşa ceva. La naşterea lui Elvis, numele său a fost scris greşit în certificatul de naştere, iar tatăl lui a parcurs un drum extrem de lung pentru a corecta această greşeală”, se spune în unele dintre biografiile artistului.
Epilog
La două ore după ce decesul a fost făcut public, conform unor mărturii, un bărbat care semăna extrem de bine cu starul rock a fost văzut la aeroport, cumpărând un bilet spre Buenos Aires. A plătit cu bani gheaţă şi a folosit numele de John Burrows, pseudonimul pe care Elvis îl utilizat. Se pare că avea cu el o Biblie, cîteva cărţi farmaceutice, scrieri despre moarte, Cartea lui Chiro despre numerologie şi autobiografia lui Yogi. După ce moartea lui Elvis a fost anunţată, aceste volume au fost de negăsit…
Conform declaraţiilor unora dintre apropiaţii săi, Elvis se comportase în zilele care au precedat moartea “ca un om care se pregăteşte să facă o excursie. Şi-a comandat mai multe costume şi şi-a luat rămas bun de la fanii săi în timpul ultimului spectacol din Hawaii. Nu făcuse niciodată aşa ceva înainte de acel show”.
Ca un fapt inedit, potrivit unora dintre autori, Elvis era fascinat de numerologie, volumul lui preferat fiind  „Cartea Numerelor“, a lui Chiro.
Teoria care susţine că Regele şi-a înscenat moartea include şi semnificaţia zilei decesului: 16 august 1977, adunînd cifrele se obţine numărul 2001. Acesta este titlul filmului favorit al lui Elvis, film în care personajul principal îşi doreşte să fie nemuritor, iar planurile şi le face în baie!
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Guvernul Ponta ştie doar atît: Să închidă drumurile, şoselele şi autostrăzile. Nu ştie însă cum să le deschidă!
  • Politicienii au tăcut. Urmează ancheta procurorilor în cazul morţilor din Apuseni
  • AFACEREA "DESZĂPEZIREA". 100 de milioane de euro, spulberate de viscol

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • TESTELE NUCLEARE din China, imagini ASCUNSE până acum| GALERIE FOTO
  • Nu crezi în FANTOME? Aceste fotografii te-ar putea face să te răzgândești! GALERIE FOTO
  • Vezi mai bine. Dieta VERDE şi galbenă

<iframe src="//www.youtube.com/embed/_mkZUBdtu5A" frameborder="0" height="418" width="620"></iframe>

Te-ar putea interesa și: