După o pauză de câteva luni, Alphabet, proprietarul Google, reia generarea de imagini cu oameni în chatbotul Gemini.
Miercuri, grupul Alphabet a anunţat că a actualizat modelul de creare de imagini cu inteligenţă artificială al chatbotului Gemini şi că va relua generarea de imagini ale oamenilor în zilele următoare.
După șase luni de suspendare, Alphabet reia generarea de imagini cu oameni
Instrumentul care creează imagini cu oameni a fost suspendat în februarie, în urma unor inexactităţi în unele reprezentări istorice generate de model.
Compania a spus că a încercat să îmbunătățească produsul şi a simulat situaţii pentru a găsi punctele slabe.
Alphabet, compania mamă a Google
Alphabet este un conglomerat tehnologic american și o companie holding înființată în 2015 ca o restructurare strategică a Google și a diferitelor sale subsidiare.
Alphabet a fost creat pentru a implementa obiectivul strategic al lui Larry Page și Sergey Brin de inovare tehnologică. Acesta are aplicabilitate în mai multe industrii și sectoare, inclusiv asistență medicală, divertisment, transport, finanțare cu capital de risc și inteligență artificială (AI).
Structura semiautonomă își propune să permită segmentelor companiei să urmărească noi oportunități cu sprijinul resurselor partajate și al cooperării.
Alphabet are trei segmente majore de activitate: trei segmente majore: Servicii Google, Cloud și Divizia de investiții în start-upuri
Serviciile de Google întrețin cercetarea în domeniul AI
Serviciile Google includ activitatea de bază de căutare și publicitate, plus Android, Chrome, Google Maps, Google Play, YouTube și Bard (un chatbot generativ de inteligență artificială).
Divizia de Cloud cuprinde suita Alphabet de soluții de cloud computing la nivel de întreprindere, orientate către companii și guverne. Divizia de investiții în start-upuri găzduiește afacerile în curs de dezvoltare ale Alphabet, cum ar fi Waymo (mașini autonome), Calico Life Sciences (cercetare biotehnologică), Nest (dispozitive pentru casă inteligentă), CapitalG (fond de capital privat) și DeepMind (cercetare AI), printre multe altele.
Din 2015, Alphabet a achiziționat peste 160 de companii, dar din 2024, serviciile vechi, inclusiv Căutare, YouTube și Android, rămân principalele generatoare de venituri ale companiei, care susțin investițiile în serviciile noi.