Ca urmare a deciziei Parlamentului, de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocaţiilor de stat prin Legea bugetului, Ministerul Muncii a întocmit proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care a fost aprobat marţi în Guvern.

„Ordonanţa a fost adoptată dar, pentru a putea face plata alocaţiilor, avem nevoie ca domnul preşedinte să promulge legea bugetului de stat. Totuşi, pentru a nu ajunge să fim puşi în imposibilitatea de a aplica această Ordonanţa şi pentru a nu încălca Legea finanţelor publice, am modificat Ordonanţa pe articolul II şi am spus că va intra în vigoare începând cu drepturile aferente datei de 1 a lunii următoare celei la care se promulga Legea bugetului de stat. Este aşadar decizia domnului preşedinte dacă promulgă sau nu bugetul”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Majorarea alocațiilor de stat pentru copii: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care urmează liceul, 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap. Președintele Klaus Iohannis a transmis, ieri, prin purtătorul de cuvânt că urmează să ia o decizie cu privire la Legile bugetului de stat şi asigurărilor sociale pe care o va anunţa public în zilele următoare. Președintele a criticat dur această lege și a spus că proiectul adoptat de Parlament nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci „bunăstării PSD”.