Allianz Ţiriac, obligată să plătească despăgubiri

Allianz Ţiriac, obligată să plătească despăgubiri

Societatea de asigurări “Allianz Ţiriac” a fost obligată ieri, prin sentinţa magistraţilor Tribunalului Iaşi, să plătească despăgubiri materiale şi morale şi o pensie lunară urmaşilor lui Florin Lunguleac, directorul Spitalului de Psihiatrie “Socola”.

Lunguleac şi soţia acestuia au pierit în luna aprilie 2007 într-un accident rutier provocat de Dan Marian Dănăilă, agent de vânzări la firma SC. “Euro Wood”, care s-a izbit cu maşina de serviciu în autoturismul lor. Dănăilă a primit o pedeapsa de 4 ani de închisoare cu suspendare în luna decembrie 2008, la Judecătoria Iaşi, iar în faza de apel societatea de asigurări “Alianz Ţiriac” a fost introdusă în cauză.

Judecătorii au decis ca aceasta să răspundă băneşte în dosarul în care s-a anchetat moartea soţilor Lunguleac întrucât avea încheiat cu SC. “Euro Wood” un contract de asigurare a maşinii conduse de Dănăilă.

Prin sentinţa Tribunalului Iaşi orfanii Tiberiu şi Octav Lunguleac vor încasa de la “Allianz Ţiriac” câte 100.000 euro daune morale şi o pensie lunară de câte 1.464 lei calculată începând cu data de 30 aprilie 2007 şi până la finalizarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

Tudor Lunguleac, un alt membru al familiei, va primi daune materiale de 6.600 de lei, iar asiguratorul va trebui să achite şi suma de 15.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată făcute de părţile civile.

Ne puteți urmări și pe Google News