Evenimentul Zilei > Economie > Allianz: Revenirea la marcă ar prăbuşi economia Germaniei
Allianz: Revenirea la marcă ar prăbuşi economia Germaniei

Allianz: Revenirea la marcă ar prăbuşi economia Germaniei

O eventuală revenire la marca germană ar arunca prima economie europeană într-o gravă criză structurală, a declarat Michael Diekmann, directorul general al grupului german de asigurări Allianz, adăugând că o astfel de măsură ar fi "iresponsabilă", transmite Reuters, citată de Agerpres.

„În acest scenariu, Germania ar intra într-o gravă depresiune iar PIB-ul ar înregistra o scădere de două cifre pentru o perioadă, pierzând 25% din valoare în decurs de trei-patru ani”, a declarat Michael Diekmann. „Ca manager de risc trebuie să fim pregătiţi pentru orice, chiar dacă este vorba de ceva foarte puţin probabil. Cu toate acestea, calculele noastre arată că revenirea la marca germană ar fi iresponsabilă, astfel că acest gen de speculaţii nu ne duc nicăieri”, a adăugat Diekmann.
Rezultatele unui sondaj publicat în luna iunie arată că 80% dintre germani cred că criza din zona euro se va amplifica şi peste jumătate din cei intervievaţi ar fi dorit ca Germania să nu renunţe la marcă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: