Evenimentul Zilei > Politica > Cine este Alina Petrescu, noul purtător de cuvânt al Guvernului Grindeanu: „Nu am răbdare cu prostia”
Cine este Alina Petrescu, noul purtător de cuvânt al Guvernului Grindeanu: „Nu am răbdare cu prostia”

Cine este Alina Petrescu, noul purtător de cuvânt al Guvernului Grindeanu: „Nu am răbdare cu prostia”

EVZ vă prezintă profilul noului purtător de cuvânt al Guvernului. Alina Petrescu (37 de ani) nu are răbdare cu prostia şi dacă nu intra în televiziune ar fi ajuns traducător sau interpret la Comisia Europeană.

Petrescu a absolvit Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti, secţia matematică-fizică, intensiv engleză, după care a terminat Facultatea de Limbi Străine.

“Nu mi-am propus niciodata sa ajung in televiziune", spunea Alina Petrescu într-un interviu pentru tonica.ro. "Din contra, din facultate faceam deja ceea ce-mi placuse dintotdeauna: lucram ca traducator si interpret in conferinte. Ma vedeam deja la Bruxelles, lucrand pentru Comisia Europeana", a adăugat ea.

Petrescu a primit o ofertă să lucreze la un jurnal în engleză la TVR International. Astfel că, în 2002, Alina Petrescu începe să lucreze la TVR la secţia de ştiri externe şi actualitate internaţională. În 2004-2005 transmite pentru EuroNews, iar din 2006 lucrează la Antena 3. În 2010, a primit pentru o perioadă de şase luni postul de prezentator al Observatorului, principala ediție de știri de la Antena 1.

Jurnalistul Victor Ciutacu o caracteriza în 2008 ca fiind o persoană “calmă”.

"Alina Petrescu: impecabila, calma, profesionista pana-n varful unghiilor. Genereaza o stare de liniste, nu se arunca, stie sa asculte, cauta si tine cont de sfaturi. Ratacita, dupa parerea mea, in perpetua noastra tranzitie”, scria Ciutacu pe site-ul său.

Într-un interviu acordat viva.ro, Alina Petrescu a povestit că atunci când se enervează devine “taios de ironica”, a spus ea. “De foarte multe ori nu am rabdare cu oamenii care nu vor sa asculte si sa inteleaga. Imi pare rau, dar nu am rabdare nici cu prostia, desi se zice ca e de la Dumnezeu. Nu-mi place minciuna”, a declarat Petrescu.

“Sunt un om statornic, în general, şi, atât timp cât mi-e bine într-un loc, nu caut motive să plec”, a mai declarat Petrescu într-un alt interviu pentru eva.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: