Evenimentul Zilei > Politica > Alina Petrescu: „Guvernul este conştient că trebuie găsită o soluţie în domeniul managementului deşeurilor”
Alina Petrescu: „Guvernul este conştient că trebuie găsită o soluţie în domeniul managementului deşeurilor”

Alina Petrescu: „Guvernul este conştient că trebuie găsită o soluţie în domeniul managementului deşeurilor”

Guvernul este conştient că trebuie găsită o soluţie în domeniul managementului deşeurilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, joi, la Palatul Victoria.

Întrebată care este poziţia Executivului având în vedere că România a fost trimisă în faţa Curţii Europene de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor, Alina Petrescu a răspuns, potrivit Agerpres: "Este o problemă. Guvernul este conştient că trebuie găsită o soluţie în acest domeniu. Vă asigur că se fac toate demersurile şi toate eforturile în vederea rezolvării acestei probleme".

Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru neîndeplinirea obligaţiei de a revizui şi adopta planul naţional de gestionare a deşeurilor şi programul de prevenire a generării de deşeuri, în conformitate cu obiectivele Directivei-cadru privind deşeurile (Directiva 2008/98/CE) şi ale economiei circulare, potrivit unui comunicat de presă de joi al executivului comunitar.

Potrivit CE, autorităţile române trebuiau să revizuiască şi să actualizeze planul naţional de gestionare a deşeurilor şi programul de prevenire a generării de deşeuri cel târziu în 2013. Comisia a iniţiat procedura de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor în septembrie 2015 şi a trimis României un aviz motivat în mai 2016, solicitându-le autorităţilor să adopte rapid aceste instrumente de bază prevăzute de legislaţia în materie de deşeuri.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News