Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu: Orice persoană susținută de Ponta la conducerea PSD este compromisă
Alina Gorghiu: Orice persoană susținută de Ponta la conducerea PSD este compromisă

Alina Gorghiu: Orice persoană susținută de Ponta la conducerea PSD este compromisă

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marți seara, la Digi24, că pentru Victor Ponta mai importantă este bătălia internă în PSD și "cramponatul de putere". Ea și-a exprimat convingerea că orice persoană susținută la conducerea PSD de acesta este "compromisă", iar formațiunea va rămâne în "fierbere perpetuă" până când premierul nu va pleca de la Palatul Victoria.

În acest moment, PSD este "un partid în disoluție, un partid într-o degringoladă", a subliniat Gorghiu.

"Victor Ponta refuză aducă cifrele (care să arate că relaxarea fiscală prevăzută în noul Cod fiscal este sustenabilă — n.r.) pentru că nu a reușit în aceste luni să acopere suma necesară care să acopere relaxarea fiscală. Și nici nu se deranjează, pentru că, pentru domnia sa, în acest moment, este mai importantă bătălia internă și cramponatul de putere și uită exercițiul guvernării. (…) Încearcă să-și asigure succesiunea la conducerea PSD, din nefericire, și asta este o opinie, așa.(…) De regulă nu fac comentarii cu privire la ce se întâmplă în alt partid, dar eu cred că orice persoană susținută în acest moment de Victor Ponta la conducerea PSD este compromisă. Compromisă din pricina faptului că premierul este compromis", a spus Alina Gorghiu

Întrebată în ce fel i-ar fi defavorabilă lui Ponta varianta în care PSD ar fi condus de o persoană pe care acesta nu și-o dorește, ea a răspuns:  "În opinia mea, o mare parte din oameni, căci sunt mulți oameni înțelepți și în PSD, au înțeles, deja, că Victor Ponta este o piatră de moară la gâtul PSD și că întotdeauna o piatră de moară cântărește destul de greu într-un an preelectoral, cu atât mai mult cu cât se va apropia de 2016, an care are alegeri locale în vară, are alegeri generale, parlamentare în toamnă. Și atunci cred că fiecare procent în plus sau în minus va fi privit cu multă chibzuință de activul PSD".

"Mâine, probabil, se vor mai accentua aceste disensiuni din sânul PSD și cred că, până Victor Ponta nu va pleca de la Palatul Victoria, PSD-ul va fi într-o stare de fierbere perpetuă", a adăugat copreședintele PNL.