Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu: O discuție politică pe Codul fiscal este necesară
Alina Gorghiu: O discuție politică pe Codul fiscal este necesară

Alina Gorghiu: O discuție politică pe Codul fiscal este necesară

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că o discuţie politică pe Codul fiscal este necesară. E a ținut să precizeze că, pentru prima oară coaliţia de guvernare se disociază de "heirupismul" premierului Victor Ponta în ceea ce priveşte măsurile guvernamentale.

"Necesitatea unei discuţii politice s-a demonstrat şi prin faptul că astăzi comisiile parlamentare în care PSD are majoritatea au votat împotriva cererii de reexaminare a Codului fiscal, deci a înţelegerii din urma întâlnirii tehnice a partidelor. Cel mai probabil, acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi în plen. Remarc cu satisfacţie că, pentru prima dată, coaliţia se disociază de heirupismul lui Victor Ponta în ceea ce priveşte măsurile guvernamentale. Am încredere că această schimbare de atitudine este doar începutul", a declarat Gorghiu, potrivit Agerpres.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat astăzi că liderii coaliţiei au decis să fie amânat votul asupra cererii de reexaminare a noului Cod fiscal pentru sesiunea parlamentară ordinară şi le-a propus reprezentanţilor Opoziţiei ca joi să aibă o întâlnire pe această temă.

"Am avut o discuţie în coaliţie cu privire la paşii de urmat în legătură cu luarea în dezbatere a solicitării preşedintelui privind reanalizarea legii privind Codul fiscal. Aşa cum bine ştiţi, a fost o întâlnire tehnică, la care au fost prezenţi specialişti de la toate partidele. Urmează să se ia decizia politică de către conducerile partidelor parlamentare", a declarat Dragnea, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, la care a participat şi premierul Victor Ponta