Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu îl amenință pe Marcel Ciolacu. „Planul diabolic” pus la cale de PSD
Alina Gorghiu îl amenință pe Marcel Ciolacu. „Planul diabolic” pus la cale de PSD

Alina Gorghiu îl amenință pe Marcel Ciolacu. „Planul diabolic” pus la cale de PSD

Senator de Timiș, Alina Gorghiu i-a pus gând rău liderului social-democrat Marcel Ciolacu.

Într-o conferință de presă organizată la sediul PNL Timiș, Gorghiu afirmă că, în cazul în care Curtea Constituțională va respinge sesizarea referitoare la desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier, îi va cere demisia lui Marcel Ciolacu din fruntea Camerei Deputaţilor, acuzându-l de abuz în funcţie.

Gorghiu vrea ca Marcel Ciolacu să-şi retragă plângerea înaintată la CCR, altfel va fi obligată să intervină. „Fac apel la echipa care conduce PSD, în special preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, să îşi retragă sesizarea formulată pentru existenta unui conflict juridic de natură constituţională. Este doar un moft, această sesizare. Este o sesizare care va fi declarată inadmisibilă şi este exclusiv un pretext pentru ca cei din PSD să nu se prezinte la şedinţa programată în 24 februarie, când avem un vot pentru Guvernul Orban II”, a declarat Gorghiu.

Politicianul liberal îi avertizează pe cei „care conduc PSD” că, „în secunda în care CCR va respinge ca inadmisibilă sesizarea lui Ciolacu, îi voi cere demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru că este un abuz în funcţie să faci sesizări din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu pentru că ar exista temeiuri constituţionale, ci efectiv pentru a servi în lupta PSD”.

Pe de altă parte, din informațiile ei, Alina Gorghiu susține că miniştrii propuşi de PNL vor fi atacaţi de social-democraţi la audierea în Parlament.

„Există un plan diabolic al celor de la PSD de a pune într-o lumină proastă miniştrii cabinetului Orban. Ştiu foarte clar că miniştri ca Violata Alexandru, Florin Cîţu, Ion Ştefan vor fi ţinta unor atacuri fără precendent din partea PSD. Audierea miniştrilor nu este o oportunitate de a intra în polemică cu PSD, ci este exact modalitatea prin care vom arăta publicului ce am făcut la guvernare în trei luni de zile şi vom prezenta pe larg ce am găsit la preluarea guvernării de la PSD”, a declarat Gorghiu.

În altă ordine de idei, Alina Gorghiu a confirmat că la votul de învestitură al Guvernului Orban II liberalii vor fi în sală, dar se vor abţine de la vot.