Evenimentul Zilei > Justitie > Alina Gorghiu va fi AUDIATĂ în calitate de martor în dosarul Turceni-Rovinari, în care Victor Ponta şi Dan Şova sunt ACUZAŢI de EVAZIUNE FISCALĂ
Alina Gorghiu va fi AUDIATĂ în calitate de martor în dosarul Turceni-Rovinari, în care Victor Ponta şi Dan Şova sunt ACUZAŢI de EVAZIUNE FISCALĂ

Alina Gorghiu va fi AUDIATĂ în calitate de martor în dosarul Turceni-Rovinari, în care Victor Ponta şi Dan Şova sunt ACUZAŢI de EVAZIUNE FISCALĂ

Judecătorii instanţei supreme au admis cererea de audiere a Alinei Gorghiu, Victor Ponta şi Dan Şova, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Turceni-Rovinari.

ÎCCJ a cerut audierea ca martor în acest dosar a Alinei Gorghiu, urmând să stabilească termenul la care peşedintele PNL va fi chemat în instanţă. 

Victor Ponta este judecat în acest dosar pentru pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. În acelaşi dosar este acuzat şi Dan Şova de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Fostul premier al României anunţa după şedinţa de judecată din 16 septembrie a.c., că nu a cerut audierea Alinei Gorghiu şi că solicitarea a fost făcută de avocaţii foştilor directori de la Turceni şi Rovinari. 

"Eu nu am cerut aşa ceva. Solicitarea a fost făcută de avocaţii foştilor directori de la Turceni şi Rovinari, deoarece doamna avocat Gorghiu Alina Ştefania era şi consilier juridic al preşedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, şi în acelaşi timp era şi avocat al "Electrica" SA în procesle cu Turceni şi Rovinari", a transmis Ponta atunci. 

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat, informează sursa citată. 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: