Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu a făcut mărturii, cocoțată în scaunul procurorului
Alina Gorghiu a făcut mărturii, cocoțată în scaunul procurorului

Alina Gorghiu a făcut mărturii, cocoțată în scaunul procurorului

Șefa PNL a făcut mărturii complete, după ce a jurat cu mâna pe Biblie că va spune adevărul și numai adevărul, în legătură cu un proiect susținut de fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României

Alina Gorghiu a fost audiată, ieri, în calitate de martor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). La plecarea de la instanță, ea a declarat că nu știe prea multe lucuri din această cauză pentru că nu a citit „în totalitate” atunci când a semnat în calitate de co-iniţiator a proiectul de lege privind Registrul Comerţului promovat de Mihail Vlasov, susţinând că acest lucru nu este „nelalocul” lui.

Șefa PNL a precizat că, în anul 2013, a fost contactată de deputatul Florin Iordache, pentru a fi co-semnatar al unei iniţiative legislative privind trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la Camera de Comerţ şi a recunoscut că nu a citit proiectul în momentul în care l-a semnat. „Nu știu dacă este frapant pentru dumneavoastră sau nu. Pentru mine nu este nimic nelalocul lui să ai un proiect de câteva sute de pagini sau zeci de pagini pe care să nu îl știi pe de rost. Am spus că nu îl cunosc în măruntaiele lui acest proiect. În momentul în care l-am semnat, nu l-am citit în totalitatea lui, dar ştiam proiectul”, a afirmat Alina Gorghiu.

O relație „instituțională”

Fapt mai puţin obişnuit în sălile de judecată, Alina Gorghiu a dat declarații ca martor de pe scaunul unde stă de obicei procurorul de şedinţă, care a fost mutat pe locul rezervat magistratului asistent. În declarația dată, Gorghiu a spus că nu a avut o relație apropiată cu Mihail Vlasov, ci doar una „instituțională”. Ea a mai mărturisitcă proiectul a primit aviz negativ în Comisia juridică din Camera Deputaţilor.

Pe de altă parte, Gorghiu a menţionat că a discutat de câteva ori cu Mihail Vlasov despre proiect, dar acesta nu a făcut niciun fel presiune asupra ei. În aprilie 2016, Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Mihail Vlasov într- un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. În prezent, Mihail Vlasov se află în detenţie, fiind condamnat definitiv într- un alt dosar, în iunie 2015, la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

El este acuzat de DNA că i-a solicitat fostului deputat Mircea Grosaru să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de lege care prevedea trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la CCIR.

De asemenea, Vlasov ar fi încercat să influențeze mai mulți parlamentari – Florin Iordache, Alina Gorghiu și Aurel Vainer – în vederea semnării și susținerii proiectului de lege.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: