Evenimentul Zilei > Actualitate > Alin Tişe, preşedintele CJ, a inaugurat Cluj Arena într-o miuţă ca între privilegiaţi
Alin Tişe, preşedintele CJ, a inaugurat Cluj Arena într-o miuţă ca între privilegiaţi

Alin Tişe, preşedintele CJ, a inaugurat Cluj Arena într-o miuţă ca între privilegiaţi

Vineri seara, mai-marii judeţului Cluj au încins un meci de fotbal pe gazonul stadionului care încă n-a fost inaugurat oficial şi pe care chiar ei au cerut o chirie de 7.500 de euro pentru fiecare partidă jucată aici. Scuza administratorului: "Gazonul trebuie testat"

Un filmuleţ postat pe Youtube îl arată pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, în timp ce joacă o partide de fotbal pe „nebotezatul” stadion Cluj Arena. Fotografiile montate într-un film au fost realizate vineri seara pe Cluj Arena, adică exact ziua în care Consiliul Judeţean Cluj a votat condiţiile contractului în bază căruia echipa de fotbal Universitatea Cluj poate închiria terenul. „U” trebuie să achite pentru fiecare meci desfăşurat acasă suma de 7.500 de euro, în care intră trei antrenamente şi meciul oficial.

La miuţa încinsă de către preşedintele Tişe, au mai participat vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, dar directorul general al ACI Cluj, Ioan Aschilean. Este arhicunoscut faptul că ACI Cluj a câştigat licitaţia pentru construcţia noului stadion Cluj Arena la preţul 27.5 milioane de euro după care costul a fost majorat cu încă 8,5 milioane de euro datorită unor lucrări neprevăzute la momentul derulării licitaţiei. Preţul final a fost de 36 milioane de euro.
Miuţă între politicieni şi afacerişti judecaţi
Preşedintele CJ Cluj a avut o reacţie ciudată în momentul în care a fost întrebat dacă a fost la meciul de fotbal. „Întrebaţi-l pe constructor. Constructorii pot face ce vor până la proba contrară. Nu trebuie să dau socoteală pentru modul în care îmi petrec timpul liber. Această arenă nu este predată Consiliului Judeţean şi în consecinţă nu pot fi acuzat că m-am folosit de o utilitate publică. Nu trebuie să dau socoteala pentru faptele constructorilor. Nu ştiu cum este gazonul. În timpul liber pot să mă duc oriunde. Nu trebuie să dau socoteală. Nu mi s-a părut nici cum gazonul, nu sunt specialist în gazoane ca să ştiu cum a fost. Când cineva mă invită eu mă duc”, a spus iritat la maximum preşedintele Alin Tişe.

Directorul general al firmei de construcţii ACI, Ioan Aşchilean a negat însă faptul că vineri seara a organizat o manifestare publică. „Nu am avut niciun eveniment. Noi am organizat un meci de fotbal pe stadion că să vedem cum se comportă gazonul şi pentru a-l mai aerisi. Sunt nişte chestiuni tehnice. S-a jucat cam o oră, o oră şi jumătate. Noi răspundem de teren, avem tot dreptul să organizăm astfel de partide de fotbal”, a spus Aşchilean, care a dat asigurări că gazonul este foarte bun şi că nu există riscul să se întâmple ceea ce s-a întâmplat pe Naţional Arena.
La meci a participat şi afaceristul local Horea Ciorcilă, trimis în judecată de DIICOT pentru manipularea bursei.

<iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/kBC4tcsA1B0" height="315" width="420"></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: