Alin Tişe: "Mai importante sunt onoarea şi demnitatea"

Alin Tişe: "Mai importante sunt onoarea şi demnitatea"

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi finul lui Emil Boc, a anunţat azi că nu va candida la funcţia de preşedinte al PDL Cluj Napoca, la alegerile care se vor desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni. În plus, Tişe le-a transmis colegilor de partid, prin intermediul unei scrisori postate pe blogul personal, că este dezamăgit de evoluţia filialei locale şi, mai ales, a relaţiilor din interiorul acesteia.

Într-un interviu acordat EVZ, Alin Tişe îşi explică decizia de retragere din orice funcţie de conducere a filialei din Cluj.

EVZ: De ce aţi decis să nu candidaţi la funcţia de preşedinte al PDL Cluj? Alin Tişe: Rămân consecvent deciziei luate acum o lună, şi anume aceea de a demisiona din toate funcţiile din partid. Acum rămân consecvent şi nu candidez la funcţia de preşedinte al filialei Cluj.

Aveţi posibilitatea de a fi ales preşedinte al filialelei Cluj şi să reformaţi partidul. Consider că mai important decât candidatura la funcţia de preşedintele al filialei Cluj a PDL este onoarea şi demnitatea mea.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce vorbiţi despre demnitate şi onoare? Am vorbit despre demnitate şi onoare tocmai pentru că acum o lună mi-am dat demisia din toate funcţiile din partid. Cum ar fi să vin acum să anunţ că vreau să candidez?

De ce aţi spus că partidul nu are exercţiul unor alegeri interne reale. Aţi vrut să ziceţi că "alesul" este impus de la centru? M-am referit la alegeri reale, corecte, care să fie bazate pe competiţii reale. Dacă ne uităm în urmă, la cum s-au desfăşurat alegerile, putem să ne dăm seama cum s-au desfăşurat alegerile.

Aţi lansat un mesaj prin care îndemnaţi membrii de partid să ia poziţie în legătură cu viitorul acestui partid. Dacă actualul preşedinte al filialei Cluj a PDL, Daniel Buda, va fi reales, priviţi acest lucru ca pe o evoluţie sau involuţie a partidului? Este momentul alegerilor. Am lansat acel mesaj tocmai pentru că fiecare membru de partid ştie situaţia din partid şi atunci prin votul lor, practic, să aleagă o nouă conducere.

Şi totuşi, dacă Daniel Buda ar fi reales? Momentul adevărului va fi în 2012 când vor fi alegeri locale şi generale. Atunci vom putea spune dacă a fost rău sau bine. Şi tot atunci, unii nu se vor mai putea lăuda cu munca unor membri de partid, a lui Emil Boc sau a altora. "Aroganţă şi suficienţă"

Care sunt problemele PDL în momentul de faţă? Aşa cum am spus, problema cea mai mare este legată de aroganţă, se înţelege foarte clar. Ceea am simţit, am scris în postarea de pe blogul meu. Problemele de acum sunt legate de ceea ce am scris: de aroganţă şi suficienţă.

Rămâneţi membru PDL? Am demisionat din toate funcţiile din PDL şi da, rămân membru.