Alin Teodorescu (IMAS): "Schimbarea lui Boc ar aduce PDL un plus 2-3% timp de o lună-două"

Alin Teodorescu (IMAS): "Schimbarea lui Boc ar aduce PDL un plus 2-3% timp de o lună-două"

Sociologul Alin Teodorescu, directorul IMAS, susține că schimbarea lui Emil Boc din fruntea guvernului nu ar redresa PDL. "Dacă PDL găsește un tehnocrat care să conducă guvernul și să-i aducă puncte în sondaje, atunci și Dan Diaconescu o găsește pe Elodia", a afirmat Alin Teodorescu într-un interviu pentru evz.ro

EVZ: Domnule Alin Teodorescu, credeți că înlocuirea lui Emil Boc din fruntea guvernului ar revitaliza PDL? Alin Teodorescu: Nu. Probabil i-ar aduce 2-3 puncte pentru o lună-două. Nu mai mult. În nici un caz nu ar modifica fundamental intenția de vot pentru PDL, pentru că nu domnul Boc este perceput de public ca fiind principalul autor al scăderii PDL în sondaje.

EVZ: Câte procente ar putea câştiga PDL în urma unei demisii a lui Emil Boc din fruntea guvernului? Cât ar câştiga de pe urma înlocurii lui Boc cu un premier tehnocrat? Alin Teodorescu: În cazul unei demisii ar câștiga puncte domnul Boc ca persoană, nu PDL. Și nici dânsul nu ar lua prea multe. Iar dacă PDL gasește un tehnocrat care să conducă guvernul și să-i aducă puncte în sondaje, atunci și Dan Diaconescu o găsește pe Elodia.

EVZ: O remaniere ar fi mai benefciă pentru reresarea PDL în opţiunile alegătorilor? Alin Teodorescu: Nu. EVZ: De ce?Alin Teodorescu: Problema nu e la compoziția politică a guvernului, ci la ceea ce face guvernul. Sau mai bine spus la ceea ce ar trebui să facă și nu face.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Ce altceva ar trebui să facă PDL sau guvernul ca democrat-liberalii să stopeze câderea în sondaje şi să intre pe creştere? Alin Teodorescu: Ca să recâștigi încrederea și intenția de vot a electorilor trebuie să elimini cauza scăderii. De ce a scăzut în încrederea guvernul Boc si, prin consecinta, PDL? Când democrat-liberalii își vor răspunde sincer la aceasta întrebare vor ști ce au de făcut. Mai ales ca au exemple în propria noastră istorie politică. Să studieze atent ce a făcut Emil Constantinescu în toamna anului 1999 și ce a făcut Adrian Năstase în vara anului 2004. Altfel, vor fi un frumos și vioi partid de opoziție de 20%, oricum o performanță pentru felul în care au guvernat. Să fii bogat și în opoziție pare să fie visul multor mandarini democrat-liberali.

CITIȚI ȘI:

  • Instinctul de conservare al PDL îi spune lui Emil Boc să plece
  • Elena Udrea: "Este nevoie de recredibilizare la nivelul Guvernului"
  • Ioan Oltean: "Nimeni nu l-a pus în dificultate pe premier. Nici măcar domnul Blaga"