Alimentele pe care trebuie să le mănânci pe timp de caniculă. Care sunt beneficiile pentru sănătate

Alimente Sursa foto: David Izquierdo | Dreamstime.com

Există o serie de alimente care ajută pe timp de caniculă. Este recomandat să le mănânci când sunt înregistrate temperaturi extreme în termometre.

În contextul în care, Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri de caniculă pentru toată țara, este bine de știut care sunt alimentele recomandate pentru vară. Coduri de caniculă sunt emise până astăzi, 24 iulie, ora 21. Cu toate acestea, valul de căldură va fi resimțit și săptămâna viitoare.

De asemenea, este foarte importantă hidratarea și să evitați deplasărilor. O soluție este alternarea acestora cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat (magazine, spatii publice). De asemenea, trebuie evitate spațiilor aglomerate, expunerea la soare și la efort fizic intens între orele 11.00-18.00.

Un număr considerabil de persoane ajung la camera de urgență pentru probleme legate de intoxicații alimentare pe timp de vară. În majoritatea cazurilor, nu se întâmplă nimic grav, deși pot apărea complicații. De aceea, e indicat să ai grijă de alimentația ta și să nu mănânci orice și, mai ales, din locuri care nu-ți inspiră încredere.

Lista alimentelor pe care să le mănânci pe timp de caniculă

1. Castraveți. Aceștia au rolul de a hidrata organismul. De asemenea, reprezintă o sursă importantă de vitamina C. Din aceste motive, este bine să se consume atunci când temperaturile sunt foarte ridicate.

2. Pepene galben. Conține foarte multă apă, motiv pentru care este foarte important să se consume pe timp de caniculă. De asemena, este o sursă importantă de vitamine care aduc numeroase beneficii sănătății.

3. Spanac. Spanacul este o sursă importantă de magneziu și luteină. Ambele au rolul de a proteja pielea împotriva arsurilor solare.

4. Bananele. Sunt fructe tropicale care pot să reducă temperatura corpului. Deși nu sunt fructe zemoase, acestea sunt ideale în timpul zilelor caniculare.

5. Cireșele. Sunt fructe pe care nu trebuie să le eviți. Mai ales pentru că sunt fructe care se găsesc peste tot în acest sezon. În plus, conțin numeroase substanțe nutritive care aduc beneficii corpului, potrivit Timpul.

De asemenea, porumbul, roșiile, zmeura, afinele, dovleceii, țelina și feniculul sunt alte alimente care te pot ajuta pe timp de vară în ceea ce privește sănătatea.