Scopul acestor etichete este să te facă să alegi mai ușor ce să mănânci ca să nu ajungi obez. În plus, poate să te descurajeze, dacă poftești, să zicem, la o ceafă de porc, dar afli de pe pachet că, după masă, ar trebui să faci 300 de abdomene ca să nu pui prea mult pe tine.
Inițiativa aparține Societății regale pentru sănătate publică din Regatul Unit și măsura e menită să faciliteze deciziile de achiziție a alimentelor, adică să îi ajute pe oameni să gândească înainte de a mânca. „Pentru a facilita traducerea caloriilor pe care le consumă în cheltuielile lor cu energia”, a declarat Duncan Stephenson, directorul general adjunct al Societății regale pentru sănătate Publică.
Iată câteva exemple:
Un sandviș de pui și slănină cu 445 de calorii necesită 42 de minute de alergare lentă.
O bară de ciocolată cu 229 de calorii ar avea nevoie de 22 de minute de alergare.
Adăugați o cafea cu 290 calorii și veți alerga timp de 28 de minute.
În total, aceasta este mai mult de o oră și jumătate pe banda de alergare.
„S-ar putea să te facă să gândești de două ori:„ Ar trebui să le dau la o parte sau ar trebui să fiu un pic mai activ? ”, a spus Stephenson.
Cercetătorii britanici prezic că oamenii ar putea reduce 200 de calorii pe zi cu noile etichete și ar avea de trei ori mai multe șanse să facă populația să se ”miște”.
„Bănuiesc că există o mulțime de oameni cărora le-ar fi mai ușor să înțeleagă asta decât să înțeleagă tipul de chestii care există pe etichetă în acest moment.
Cercetătorii consideră că noul sistem nu numai că va reduce pofta de mâncare, ci și va reduce rata obezității.
„Este legat de cancere, de sănătate mintală deficitară, diabet de tip 2, boli de inimă, artroză”, a spus Stephenson.
Oficialii din domeniul sănătății speră să obțină aprobarea pentru extragerea etichetelor de activitate în Marea Britanie în viitorul apropiat.