Cei mai mulți oameni renunță la mâncare atunci când vor să dea jos câteva kilograme, cu toate că senzația de foame este mare. Pentru a-ți fi mai ușor, poți include în dieta ta anumite alimente care îți dau imediat senzația de sațietate, fără a ajunge să fi dependent de ele.
Atunci când senzația de foame persistă trebuie consumate anumite alimente care au capacitatea să transmită un semnal bun în creier, iar atunci pofta de mâncare dispare. Este vorba de alimente sănătoase, fără prea mult zahăr și sare și care nu creează dependență.
Alimentele care păcălesc foamea
Printre alimentele pe care trebuie să le consumi se numără broccoli, bananele, castraveții, morcovii, fasolea, merele, porumbul, căpșunile, orezul brun sau somonul.
De asemenea, nutriționiștii recomandă consumul regulat de apă și de produse lactate. De cele mai multe ori, senzația de apă apare atunci când o persoană nu se hidratează corect.
Merele sunt ideale dacă vrei să slăbești. Se recomandă consumul de mere cu aproximativ o jumătate de oră înainte de masă. Fibrele și apa din măr vă vor sătura, astfel încât veți mânca mai puțin, spune Debra Wein, RD, președinte al Wellness Workdays.
O altă variantă este supa. Studiile arată că persoanele care au mâncat un bol de supă cu puține calorii, pe bază de bulion, înainte de masa de prânz, și-au redus aportul total de calorii la masă cu 20%. „Supele pot să vă taie pofta de mâncare, deoarece ocupă mult volum în stomac, dar cu foarte puține calorii”, potrivit doctorulzilei.ro.
Alte alimente care te ajută să mănânci mai puțin
Pe lângă cele menționate, e bine să consumăm și alimente care ne țin de foame pentru cât mai mult timp. Aici vorbim, de exemplu, de ouă. Acestea sunt o sursă excelentă de proteine și pentru care organismul depune mai mult efort pentru a le descompune, deci și consumă mai multă energie, stimulând procesele metabolice.
De asemenea, și cartofii ne țin de foame. Gătit și combinat cum trebuie, cartoful este chiar foarte bun în cura de slăbire, fiind și foarte sățios. Gătit corect înseamnă copt sau fiert în coajă, apoi răcit. Prin acest proces termic, amidonul se transformă în amidon rezistent care acționează ca o fibră alimentară, adică reglează digestia.