Evenimentul Zilei > Social > Alimente expirate la metrou
Alimente expirate la metrou

Alimente expirate la metrou

Pasagerii metroului bucureştean ar trebui să fie atenţi la alimentele cumpărate din magazinele din subteran.

Inspectorii de la protecţia consumatorului au descoperit, ieri, iaurturi expirate, condiţii de igienă şi depozitare precare, produse fără documente de provenienţă şi lipsa autorizaţiei pentru vânzarea de alimente la câteva magazine, între care şi o patiserie, din staţiile de metrou Aviatorilor şi Unirii 1.

Într-o oră, inspectorii OPC Bucureşti au dat amenzi de peste 20.000 de lei. Iaurturi de băut Activia expirate şi lipsa preţurilor la produse au fost descoperite într-un minimarket de la ieşirea din staţia Unirii 1. Întrebată de ce nu sunt afişate preţurile, vânzătoarea a replicat că „vin nesimţiţii şi le dezlipesc”.

Patronul societăţii a spus că „nu este o crimă” că a uitat, din greşeală, de iaurturile expirate. La patiseria din apropiere, „cornurile cu lapte şi cacao” nu aveau lapte, iar materiile prime nu erau depozitate corespunzător. Inspectorii au amendat cu 3.000 de lei şi un magazin de la Aviatorilor care comercializa accesorii de telefoane mobile fără documente de provenienţă, fără instrucţiuni în limba română şi nesigilate.

O vânzătoare de sandvişuri din apropiere n-a putut prezenta autorizaţia de funcţionare, o parte din alimente fiind depozitate în lăzi, lângă frigidere. Noul director al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, Bogdan Pandelică, a anunţat că acţiunile de control vor continua pe tot parcursul lunii aprilie, pentru că se apropie Paştele. Vor fi vizate zonele aglomerate din Capitală şi centrele comerciale.