Alimente care trezesc dorinţa de a face dragoste

Alimente care trezesc dorinţa de a face dragoste

Cine s-ar fi gândit că pizza cu brânză, floricelele de porumb sau plăcinta cu dovleac au calităţi care depăşesc pragul…farfuriei? Cercetătorii afirmă că mirosul, atingerea şi chiar simpla vedere a anumitor alimente pot acţiona ca afrodisiace, trezind dorinţa de a face dragoste.

Sexologul american Ava Cadell, specialistă în domeniul comportamentului şi sexualităţii umane (Newport University şi Institute for Advanced Study of Human Sexuality in San Francisco), afirmă că "alimentele conţin substanţe nutritive diferite, care afectează în mod diferit psihicul omului. Unele pot inhiba dorinta, altele fac ca afluxul de sânge să fie mai mare spre organele genitale, iar altele determina creşterea secreţiei de hormoni ai fericirii!". Cadell mai afirmă că trebuie să consumăm alimente care conţin substanţe şi hormoni care să ne facă fericiţi, “deoarece astfel creşte încrederea în propria persoană şi se reduc inhibiţiile. Întotdeauna va exista o strânsă legătură între sex şi mâncare pentru că sunt doua dintre cele mai mari plăceri ale omului”.

Pentru flirt şi seducţie

Specialista împarte alimentele afrodisiace în trei grupe, în funcţie de efectul psihologic pe care îl determină şi în funcţie de influenţa acestuia asupra performanţelor sexuale pentru fiecare etapă a vieţii sexuale. Astfel, pentru “faza de flirt”, Cadell afirmă că trebuie să consumăm “alimente condimentate, care cresc numărul bătăilor inimii; banana- conţine substanţe  care induc o stare de bună dispoziţie şi măresc încrederea în propria persoană; morcovi- forma lor falică şi conţinutul bogat în fibre pot induce dorinţa sexuală”. Ea continuă cu aşa numitele “alimente pentru faza de seducţie”: “creveţii, ca şi alte tipuri de fructe de mare sunt vitale pentru buna functionare a glandei tiroide; ciocolata- conţine multă cofeina, iar aceasta ridică nivelul energiei emoţionale (iar floarea arborelui de cacao seamănă cu organele genital); ghimbirul- această mirodenie determină creşterea presiunii sângelui în zona organelor genitale; măslinele- cele verzi se presupune că îi fac pe bărbaţi mai virili, iar cele negre sporesc dorinţa sexuală a femeilor; roşiile- denumite şi merele dragostei, au reputaţia de stimulente sexuale; merele- sinonime cu tentaţia”.

Creierul, de bază

Cadell continuă cu “alimentele pentru creşterea performanţelor sexuale”: “pizza cu brânză  creşte presiunea sângelui în penis cu cinci la sută, floricelele de porumb cu nouă la sută, levănţica şi plăcinta cu dovleac cu 40 la sută. În comparaţie, aromele florale determină o creştere a presiunii sângelui în penis de numai trei la sută”. Unele dintre afirmaţiile specialista sunt chiar ieşite din comun: “mirosul plăcintei cu dovleac şi cel de levănţică reprezintă un stimulent sexual deosebit pentru femei. Există însă câteva arome care inhiba dorinţa sexuală la femei, cum ar fi mirosul de cireşe, de carne prajită sau friptă”!

Ava Cadell mai spune că pentru îmbunătăţirea producerii de testosteron, sunt necesare alimente bogate în zinc şi vitamina B6: “Scoici, susan, seminţe de dovleac, orez maro, brânză, ouă, mazăre, linte şi carne de curcan, respectiv bananele, cartofii, fasolea, carnea de pui, şi avocado”. Ea subliniază că, în general, “funcţiile sexuale sunt favorizate de fructe (bogate în antioxidanţi), legume- în special ţelina, sucurile naturale (de afine şi struguri în special), cafea, ginseng, vanilie, cereale integrale, şi…lista ar putea continua. În cele din urmă, Cadell concluzionează: “Haideţi să recunoaştem: cel mai erotic organ este la urma urmelor creierul!”.

Ne puteți urmări și pe Google News