Evenimentul Zilei > Politica > ALIATUL lui CIOLOȘ spune că ROMÂNIA are probleme cu CORUPȚIA și SERVICIILE SECRETE
ALIATUL lui CIOLOȘ spune că ROMÂNIA are probleme cu CORUPȚIA și SERVICIILE SECRETE

ALIATUL lui CIOLOȘ spune că ROMÂNIA are probleme cu CORUPȚIA și SERVICIILE SECRETE

Liderul grupului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Guy Verhofstadt a declarat că „românii au două probleme, corupţia generalizată şi serviciile secrete, iar mesajul meu este că ambele trebuie să fie soluţionate”. Afirmația a fost făcutî în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European de la Strasbourg consacrată statului de drept din România.

Guy Verhofstadt s-a aliat de curând cu fostul premier Dacian Cioloș lansând o mișcare politică europeană la care au mai aderat: Christophe Castaner (șeful partidului lui Emmanuel Macron), Matteo Renzi (fost premier italian), Albert Rivera (președintele partidului spaniol de centru Ciudadanos) , Joseph Muscat (premierul din Malta), Alexander Pechtold (Olanda).

„Colegii români au nu o problemă, ci două: corupţia generalizată şi serviciile secrete, un adevărat stat în stat. Mesajul meu astăzi este că ambele probleme trebuie să fie soluţionate, că România trebuie să pună capăt celei ce era cândva Securitatea, un serviciu secret folosit de o parte a spectrului politic pentru a lovi cealaltă parte; uneori părţile se schimbau între ele”, a afirmat liderul grupului europarlamentar ALDE la Strasbourg.