Evenimentul Zilei > Politica > Alianța PNL-Piedone a dat în mintea copiilor
Alianța PNL-Piedone a dat în mintea copiilor

Alianța PNL-Piedone a dat în mintea copiilor

Candidatul liberal la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, își vede mai departe de parteneriatul cu Cristian Popescu Piedone, în ciuda criticilor liderilor PNL. În weekend, relația politică a căpătat accente hilare

Sâmbătă, 21 mai, de ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, Sava și Piedone s-au dus împreună în Orășelul Copiilor, aflat în sectorul 4. Un ziarist de la MondoNews. ro, aflat ca din întâmplare prin parc, a imortalizat momentele de tandrețe dintre cei doi politicieni.

„Ne-am amintit de copilărie”

Piedone și Sava s-au vopsit pe față – fostul primar de sector era Shrek, cu numele lui Sava scris pe frunte, iar primarul interimar al Capitalei era Wolverine, cu un „Pie” inscrip țio nat pe frunte – s-au jucat cu mași nuțele, s-au dat într-un montagne russe și au mâncat zahăr pe băț. „Ne-am amintit şi noi de copilărie”, a explicat Sava, după ce fotografiile cu el și Piedone au apărut în presă.În plus, candidatul liberal l-a apărat pe fostul edil de suspiciunile privind responsabilitatea în cazul Colectiv. „Este vreo hotărâre definitivă dată de instanță că Piedone trebuie să plătească pentru anumite acțiuni? Deocamdată Cristian Popescu Piedone este un locuitor al sectorului 4, un alegător din sectorul 4, întâmplător face parte dintr- un partid care nu are candidat la primăria sectorului 4”, a declarat Răzvan Sava.


Deși inițial l-au criticat, Alina Gorghiu și Cătălin Predoiu au renunțat să mai ia poziții publice față de comportamentul lui Sava.


Cristian Popescu Piedone nu a avut vreo reacție după ce presa a relatat escapada sa cu Sava, dar pe pagina sa de Facebook sunt promovate intens videoclipurile candidatului PNL.„Ce să fac? Să-l bat?”

Scandalul legat de alianța dintre PNL și Cristian Popescu Piedone, acum candidat la Consiliul Local al Sectorului 4 din partea Partidului Puterii Umaniste, condus de Maria Grapini, a apărut acum aproximativ două săptămâni. La început, conducerea centrală a partidului a reacționat dur. „Răzvan Sava, alături de Cristian Piedone este o alăturare nefericită și s-a oprit, nu trebuie să iau măsuri pe care să le spun public”, declara, la 12 mai, co-președintele PNL Alina Gorghiu.

„PNL nu face nici o alianță cu niciun Piedone și nu ne folosim de nici un Piedone și nici de altcineva pentru imaginea partidului”, spunea și candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, la 16 mai. Ieri, nici Predoiu, nici Gorghiu nu au avut vreo reacție la noua escapadă Sava- Piedone. Gorghiu nu răspundea la telefon, iar Predoiu a spus că nu dorește să comenteze „la cald”, așa că va comenta abia astăziaceastă situație. Ambii au fost activi pe Facebook, în cursul zilei de duminică, dar au evitat acest subiect.

Singurul care a comentat situația a fost Cezar Preda, purtătorul de cuvânt al campaniei pe București. „Ne menținem poziția anterioară. Tot ce face Sava, face pe propria răspundere. A fost atenționat”, a spus Preda.

Întrebat dacă, totuși, nu ar putea fi luată vreo măsură mai dură, el a spus: „Ce vreți să fac? Să-l bat?”. Cezar Preda a apreciat că atitudinea lui Sava va afecta imaginea și campania lui Cătălin Predoiu.

Codul etic, fentat la Brașov

Ca să păcălească criteriile de integritate – care nu permite celor urmăriți penal să candideze – mai mulți primari liberali și-au dat demisia din partid și s-au înscris în cursa electorală ca independenți. La Târgu Mureș, Dorin Florea a plecat din PNL, dar este susținut oficial de acest partid, în cadrul unei coaliții. La Brașov, George Scripcaru intră în competiție ca independent, iar PNL are propriul candidat. Presa locală scrie însă că această candidatură este pur formală.