Alexandru Tomescu va fi pe scenă, pentru publicul Festivalului Enescu, de la ora 20.00, la Sala Mare a Palatului, alături de Royal Liverpool Philarmonic Orchestra, dirijată de Vasily Petrenko. Programul serii este unul fabulos:  Respighi – Poemul simfonic „Fontane di Roma“, Glazunov – Concertul pentru vioara şi orchestră în la minor op. 82 şi Rachmaninov – Simfonia nr. 1 în do minor, op. 13.

„Un om. O vioară. Aceste două coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar când omul este Alexandru Tomescu, iar vioara este un Stradivarius, se naşte un Univers locuit de creaturi sonore fascinante care se desprind din culoare şi densitate sonoră, toate menite să subjuge publicul aflat în sală”. Aşa este descris violonistul Alexandru Tomescu, pe site-ul festivalului.

Tot astăzi, la ora 17.00, la  Ateneul Român, maestrul Dan Grigore susţine un recital de pian alături de Mozarteumorchester Salzburg, sun bagheta dirijorului Thomas Dausgaard. Iar de la ora 22.30 este prevăzut concertul Corului de Cameră „Preludiu”, dirijat de Voicu Enăchescu.