A murit chirurgul Alexandru Croitoru. Jurnalistul Mirel Curea: „Modestie jovială, drept precum Toiagul lui Esculap ”

A murit chirurgul Alexandru Croitoru. Jurnalistul Mirel Curea: „Modestie jovială, drept precum Toiagul lui Esculap ” Alexandru Croitoru. Sursa foto: Facebook/ Mirel Curea

A murit chirurgul Alexandru Croitoru. A fost considerat unul dintre cei mai buni chirurgi din țară. Acesta și-a desfășurat activitatea în cadrul Spitalului Clinic Colentina.

Chirurgul Alexandru Croitoru a trecut în veșnicie. Regretatul medic a fost considerat unul dintre cei mai buni chirurgi din țara noastră. Jurnalistul Mirel Curea a transmis un mesaj emoționant vizavi de această pierdere imensă pentru medicina românească.

Mirel Curea, mesaj emoționant legat de trecerea în veșnicie a chirurgului Alexandru Croitoru

Jurnalistul EvZ a publicat pe pagina personală de Facebook, un mesaj emoționant legat de această pierdere. Mirel Curea își arată regretul pentru trecerea în neființă a celui care a reprezentat un nume de referință în chirurgia românească.

„S-a dus la cele veșnice dr. Alexandru „Sandu” Croitoru, chirurg excepțional și prieten desăvârșit. Modestie jovială, drept precum Toiagul lui Esculap, umor cât încape, înțelegere rafinată a naturii umane, doar câteva dintre marile sale calități. Un om de care îmi era dor când trăia, de care îmi va fi și mai dor de acum înainte.

Ne puteți urmări și pe Google News

La revedere, prietene!”, a scris jurnalistul pe Facebook. Exclusiv EVZ.

S-a stins o somitate a chirurgiei românești. Jurnalistul Mirel Curea: „Modestie jovială, drept precum Toiagul lui Esculap ”

Spitalul Colentina. Sursa foto: Arhiva EVZ

Chirurgul Alexandru Croitoru, nume de referință în domeniul chirurgiei

Alexandru Croitoru a fost considerat unul dintre cei mai buni chirurgi din țară. Acesta și-a desfășurat activitatea în cadrul Spitalului Clinic Colentina. De altfel, regretatul specialist a devenit Sef Sectie Chirurgie Generală în anul 2009. Pe parcursul anilor de activitate, acesta  a salvat numeroase vieți și a operat cazuri grave. Totodată, Alexandru Croitoru a împărtășit tainele acestei meserii nobile și generațiilor de medici rezidenți care și-au desfășurat activitatea în cadrul Spitalului Colentina.

Regretatul chirurg, îndrăgit de toată echipa medicală de la Colentina

În 2019, numele regretatului medic a fost legat de un scandal uriaș. În perioada respectivă, managerul interimar al unității spitalicești a încercat să îl înlăture pe chirurgul Alexandru Croitoru. Într-un glas, toată echipa medicală a spitalului a cerut ca acesta să rămână în unitate. Colegii regretatului specialist îl descriau atunci ca fiind unul dintre puținii chirurgi care își fac meseria cu responsabilitate, moralitate și empatie.

Sâmbătă,la ora 11.00, sicriul cu trupul neînsuflețit al medicului Alexandru Croitoru va fi depus la Capela Spitalului ”Matei Balș”, apoi va fi dus la Cimitirul Bellu, unde va fi înmormântat. Dumnezeu să-l odihnească!

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro