Evenimentul Zilei > Actualitate > Alexandru Bindea bea șampanie și tânjea după Cola. Povestea unei fotografii
Alexandru Bindea bea șampanie și tânjea după Cola. Povestea unei fotografii

Alexandru Bindea bea șampanie și tânjea după Cola. Povestea unei fotografii

Imaginea cunoscutului actor Alexandru Bindea era asociată, la începutul anilor ’90, cu cea a unei cunoscute băuturi carbogazoase americane, în a cărei reclamă televizată apărea de „enșpe” ori pe zi.

În această fotografie este imortalizat de fotoreporterul „Evenimentului zilei” Cătălin Luțu, în vara anului 1995, pe terasa restaurantului de fițe „La Premiera” – de mult închis – care funcționa în spatele TNB. Sandu Bindea ni s-a plâns atunci că, deși el își făcuse treaba, americanii cărora le făcuse reclamă nu își onoraseră datoriile față de el, care se cifrau, dacămi aduc bine aminte, la vreo cinci mii de dolari.

Deși supărat, actorul a făcut cinste cu o sticlă de șampanie. Oricum, prețurile pentru actori în acel local erau preferențiale, ridicol de mici, grație unui contract de închiriere semnat pe vremea când directorul TNB era regretatul Fănuș Neagu.

Alexandru Bindea este, în continuare, actor la TNB, iar ultimul film în care a jucat a fost „Aferim”, al regizorului Radu Jude, în 2015. Pe scenă îl puteți vedea în piesa lui Ion Băieșu, „Preșul”, în regia lui Mircea Cornișteanu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.