„Când m-am înscris (în UNPR), am făcut-o din dorinţa de a face bine, la invitaţia preşedintelui de atunci. M-a amuzat ca idee. Era un rol pe care nu îl încercasem”, a declarat actriţa Cezara Dafinescu (67 de ani) pentru news.ro. Ea a adăugat că nu a fost chemată niciodată la vreo întrunire şi că, având în vedere că nu mai există partidul, nu mai este înscrisă.„Mie mi-au ajuns aceşti zece ani. Nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu el”, a mai spus ea.

La rândul său, actorul şi directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, Alexandru Arşinel, a declarat pentru agenţia de presă News.ro că s-a despărţit „de comun acord” de UNPR. În plus, Arşinel spune că nu deţine toate datele pentru a fi om politic. „Mi-am dat seama că nu am calităţi de politician. Pentru a fi politician nu trebuie să ai calităţi, ci date precise, iar eu nu le-am avut niciodată”, a mai spus el.

Actorul Mihai Mălaimare, care s-a înscris în UNPR tot în 2015, şi-a anunţat recent demisia din formaţiune, acuzând fuziunea cu PMP, care demonstrează că Uniunea este doar „un partid oarecare”, şi a comentat, ironic, că „a fost un dobitoc” când a semnat adeziunea.