Evenimentul Zilei > Actualitate > Alexandria nu a auzit de starea de urgență. Paștele, mai importat decât restricțiile
Alexandria nu a auzit de starea de urgență. Paștele, mai importat decât restricțiile

Alexandria nu a auzit de starea de urgență. Paștele, mai importat decât restricțiile

Ideea de pandemie nu pare să fie foarte bine înțeleasă în ”capitala” județului Teleorman, Alexandria. Magazinele sunt deschise, distanțarea socială e un concept abstract, traficul rutier este intens, toată lumea se pregătește de Paște.

Apropierea sărbătorilor pascale șterge chiar și puțina responsabilitate pe care o mai aveau unii până acum. Orașul e viu și, dacă oamenii n-ar purta măști, perioada ar putea să treacă drept una normală, arată, într-un reportaj, liberinteleorman.ro.

Și mai interesant e faptul că magazinele de haine și încălțăminte de pe centrul Alexandriei s-au deschis. Oamenii au astfel acces în spații strâmte, unde pot proba obiecte vestimentare și accesorii, lăsând în urma lor, viruși de tot felul.

O vânzătoare de la unul dintre aceste magazine a mărturisit că nu știe de ce patronul a luat decizia de a redeschide buticul, dar că de trei zile clienții vin și pleacă liberi, fără niciun fel de problemă. Distanțarea socială e doar teoretică în aceste magazine, pentru că spațiile sunt foarte mici și e imposibilă păstrarea distanței minime de 1,5 metri între oameni.

În plus, nu prea este clar de ce au oamenii nevoie de haine și încălțăminte noi în plină pandemie, când ieșitul din casă ar trebui să fie rezultatul unei urgențe de natură personală, nu un prilej de etalare a noilor achiziții vestimentare.

Și pe străzile Alexandriei e plin de oameni care își rezolvă problemele. De remarcat însă, mai mult decât de obicei, că trecătorii chiar poartă măști, dar nu păstrează în niciun fel distanța socială, care e mai importantă decât măștile. Cozile se formează peste tot, iar oamenii nu prea pot, din cauza spațiului limitat, să mențină un metru și jumătate între ei.

Cât despre traficul rutier, acesta este foarte intens. Cu toate restricțiile impuse populației și cu toate rugămințile publice de a nu mai ieși inutil din casă, traficul rutier la Alexandria e unul peste medie. Se circulă fără restricții, oamenii se pregătesc pentru Paște, iar viața merge înainte, chiar dacă asta presupune purtarea unor măști în public.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: