Au vorbit despre cartea „Consumatorul de suflete” Mihai Bendeac, Dan Chișu, Lia Bugnar și Florin Chilian. Cred că tinerii o vor devora fiindcă vor pătrunde în viața de noapte a Bucureștiului și a unor personaje de care îi despart banii din portofel.

Deci, de la „băiatul de Dorobanți”, la un om de artă, care a făcut și face bani din imobiliare… Eu l-am cunoscut ca proprietarul unui orfelinat, având grijă de destinele unor copii sărmani. Și am să reiau un text publicat pe blogul meu în urmă cu patru ani și jumătate (mai 2010). În afara faptului că e vorba de o întâmplare interesantă, textul confirmă că nu m-am înșelat în privința acestui tânăr (azi are 31 de ani), care n-a fost niciodată „un pierde- vară”.

Presa din Germania, interesată de aventurile unui român

„Când toată lumea fierbea de anunţul preşedintelui că scad salariile şi pensiile, eu îl «externalizam» pe Codin! Adică răspundeam întrebărilor unor ziarişti de la trei publicaţii din Germania, sosiţi la Bucureşti pentru documentarea unor articole despre viaţa mondenă din România. Personaje, cluburi, distracţii, lux… Ghid le era un fost coleg din presă, vorbitor de germană. El le tradusese o grămadă de articole din tabloide şi din revistele mondene. Au vibrat total la titlurile despre Codin Maticiuc, cu a sa poreclă incitantă şi de care tipul ăsta pare să nu scape vreodată. Le-am creionat nemţilor personajul, aşa cum îl ştiam eu din presă sau din dialogul pe care l-am purtat cu Codin la un moment dat.

A, nu e un gay monden?! Le-am dezumflat niţel subiectul, fiindcă porecla (şi în germană folosesc termenul «popou») li s-a părut a avea conotaţii sexuale. D-asta urăşte porecla şi Codin Maticiuc, care la 30 de ani, conduce firme din afacerea de familie. Acum, însă, va face valuri cu ea şi în presa din Germania. L-am sunat pe “subiect”, pentru a vorbi el însuşi cu ziariştii. Întâi a fost surprins, apoi a acceptat să le dau numărul lui pentru un dialog. Mi-a dezvăluit, însă, şi un lucru pe care-l consider demn de o ştire pentru colegii de la monden.

Codin Maticiuc fuge de presă, nu dă interviuri, nu apare la televizor. O revistă nou apărută îl presează pentru o exclusivitate de zile mari. I-a spus jurnalistei că face interviul doar dacă revista va vărsa, timp de câteva luni, suma de 500 de euro în contul orfelinatului pe care îl patronează şi subvenţionează de ani de zile. Acum aşteaptă răspunsul. Subtilitatea era adresată ziariștilor germani.

Am uitat să-l întreb cu ce vedetă s-a mai combinat după Anna Lesko, Raluca Lăzăruţ şi Maria Dinulescu!”. (mai 2010)