Primăria Arad a anunţat că închide majoritatea centrelor de vaccinare deoarece sunt tot mai puține solicitări din partea cetățenilor, iar echipele medicale alocate stau pur şi simplu degeaba.
Primăria Arad a declarat că a decis să închidă temporar, începând de luni, majoritatea centrelor de vaccinare din oraş, din cauză că există puţine solicitări de administrare a serului anti-COVID-19, iar echipele medicale alocate nu au activitate.
Primăria va închide cinci din cele șapte centre amenajate
Astfel, de luni vor mai funcţiona doar centrul de vaccinare din cartierul Grădişte (sala de cinema) şi centrul amenajat în Cinema Arta. Ambele vor avea program zilnic între orele 8 şi 20.
Centrele de vaccinare din Aradul Nou, Micălaca, Gai, din incinta Sălii de sport CSS de pe strada Predeal precum şi Centrul de Vaccinare Drive Thru îşi suspendă activitatea până când cererea de imunizare va creşte din nou.
Totodată, Primăria Arad anunţă că vaccinarea copiilor din grupa 5 - 11 ani începe în 26 ianuarie şi se va face la un singur centru, cel din cartierul Grădişte, unde copiii pot fi duşi şi fără programare. Populaţia se poate vaccina în continuare şi la medicii de familie înrolaţi în programul naţional.
În vara anului trecut, când cererea de vaccinare a scăzut, Primăria a decis să reducă programul centrelor la trei ore pe zi şi a închis doar două din cele şapte centre. Activitatea tuturor centrelor a fost reluată după un program de 12 ore pe zi în toamnă.
Scăderea numărului de vaccinări a început din toamna anului trecut
Deşi se spunea că ţinta era de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID în România până la 1 iunie 2021, până la acea dată însă, fuseseră vaccinate doar 3.589.563 cu schema completă.
De atunci, ritmul vaccinării anti-COVID în România a început să scadă drastic, fiind zile, în lunile de vară, cu 5.000 de persoane vaccinate.
De asemenea şi Valeriu Gheorghiţă anunța închiderea temporară a mai multor centre de vaccinare. El spunea că în 11 centre activitatea va fi sistată temporar, în 127 - programul va fi redus, iar 70 de fluxuri fuseseră deja închise în contextul în care în circa 45% dintre cazuri centrele erau folosite la mai puţin de jumătate din capacitate.
Medicul militar afirma atunci că nu se doreşte închiderea definitivă a centrelor de vaccinare deoarece este foarte greu de anticipat care va fi evoluţia din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni, iar acestea trebuie să fie pregătite să fie reactivate la nevoie, scrie Agerpres.